Avrupa Birliği Türklerin Yunanistan'a girmesine izin verdi

Yunanistan’ın Türkiye’ye verdiği günübirlik vizeye AB tarafından izin çıktı..

Avrupa Birliği Türklerin Yunanistan'a girmesine izin verdi
Editör: Karamanca
08 Mart 2017 - 13:23




Yunanistan’ın Türkiye’ye verdiği günübirlik vizeye AB tarafından izin çıktı.
Yunanistan’ın Türkiye’ye verdiği günübirlik vizeye AB tarafından izin çıktığı öğrenildi. Türkiye’den Yunanistan’a günübirlik vize alarak gezmeye giden Türk vatandaşlarının vizeleri iptal edilmişti. Bunun üzerine Yunan yetkililer AB 2’ci kez başvurmuş ve Türklerin ülkelerine günü birlik vize ile girmelerini istemişti. AB komisyonunda görüşülen Türkiye - Yunanistan günübirlik vize bugün resmi olarak onaylandı.

Türkler’in Yunanistan’a gelmesini istiyorlar
Turizme katkı sağlaması amacıyla 2012 yılında Türkiye ve Yunanistan arasında günübirlik vize uygulaması başlatılmıştı. Yunanistan’ın 2017 yılı için AB Komisyonuna giden vize talebi AB yetkilileri tarafından reddedilmişti. Turizmcilere 12 adalara günübirlik vize alarak giden Türk vatandaşlarının artık günübirlik gidemeyeceği bildirilmişti. Yunan hükümetinin ise vize için ikinci kez AB’ye başvurarak Türklerin Yunanistan’a günü birlik vize ile giriş yapmalarını istemişti. Türklerin Yunan turizmine katkısını AB komisyonuna sunan Yunan yetkililerin isteğini geri çevirmeyerek 2’inci başvurularını komisyondan geçirerek onaylattı.
Yunan kaynaklarından alınan bilgilere göre bundan sonraki süreçte Yunanistan hükumeti kapıda vize uygulaması kararının resmi gazetede yayınlanmasının ardından Mayıs veya Nisan ayında belirlenecek olan tarihte başlaması bekleniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, Yunanistan ile Türkiye arasında gümrük kapısında günübirlik vizelerin AB tarafından onaylanmasını olumlu bir karar olarak değerlendirdi. Kavala “Bu sabah aldık bu haberi, sevindirici bir olay. Hem Türk turizmine hem de Yunan turizmine büyük bir katkı sağlanacak. AB ilk kararında vizeye onay vermemişti. Yunanistan ın ısrarı ile bu onayın çıkması güzel. Türkiye’den de, Yunanistan’dan da bu süreçte olumlu sonuç alınması bölgemizde iyi ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli. Turizm güven ve dostlukla yapılır. Buraya gelen turistlerin, Yunanistan’a da günübirlik gidebilmeleri bölgemize ayrı bir cazibe oluşturuyordu.
.
Yunanistan’ın Kos adasında turizmci olan Samis Paizanoglou da, günübirlik vizelerin AB tarafından onaylanması Yunanistan turizmi açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Paizanoglou, “Türkiye’den günübirlik vizelerle Yunanistan’a Türk turist gelmesini istiyoruz. AB üyesi olduğumuz için izin almak gerekiyor. Bu yıl için yapılan ilk izin maalesef kabul edilmemişti. Yunan hükumetinin ikinci bir başvuru yaparak kapıda vize uygulamasına onaylaması sevindirici. Türklerin adalarımıza gelmesini talep ediyoruz” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum