CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'Evet' gazetesi gönderdiler

AK Parti Yozgat Gençlik Kolları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na anayasa değişikliğinde yer alan 18 maddeyi okuması için ’evet’ gazetesi gönderdi..

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'Evet' gazetesi gönderdiler
Editör: Karamanca
07 Mart 2017 - 10:56




AK Parti Yozgat Gençlik Kolları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na anayasa değişikliğinde yer alan 18 maddeyi okuması için ’evet’ gazetesi gönderdi.
AK Parti Yozgat Gençlik Kolları, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki göstererek, kendisine AK Parti tarafından hazırlanan ’Evet’ gazetesi gönderdi.
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Emin Erbek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nun sözlerini eleştirerek,"CHP Genel Başkanı olmak üzere CHP’lilere anaya değişikliğinin temelde değiştirdiği birkaç konudan bahsetmemiz elzem hale gelmiş, öncelikle yapılan bir sistem değişikliğidir. Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak başbakanlık kurumu kaldırılmakta, yürütmenin resmi ve fiili olarak başı Cumhurbaşkanı olmaktadır. Cumhurbaşkanın ise doğrudan halk seçmektedir. Ayrıca getirilen yeni Cumhurbaşkanlığı sistemiyle kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Şimdi hal böyleyken CHP genel müdürünün anlaması için tekrar söylemek gerekiyor ki gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Kemal Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği krizi çözmek için hazırlanmış bir anayasadır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kalıcı siyasi istikrar için yapılmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hızlı ve etkili icraat için yapılmıştır. Bu sebeple Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ’Evet’ gazetesi gönderiyoruz ve gazeteyi okuması temennisinde bulunuyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından parti üyeleri ’evet’ gazetesini postaya vererek CHP genel merkezine gönderdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum