Reklam

Şehitlerin adı polis okulunda yaşatılacak

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulundaki (PMYO) atış poligonuna 15 Temmuz şehidi 4. Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin’in, konferans salonununa da şehit polis memuru Osman Yurt’un ismi verildi..

Şehitlerin adı polis okulunda yaşatılacak
Editör: Karamanca
06 Mart 2017 - 12:12




Sivas Polis Meslek Yüksek Okulundaki (PMYO) atış poligonuna 15 Temmuz şehidi 4. Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin’in, konferans salonununa da şehit polis memuru Osman Yurt’un ismi verildi.
15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara Gölbaşı’nda bulunan Özel Harekat Başkanlığında şehit olan 4.Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin ve 9 Şubat 2016 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Osman Yurt’un isimleri Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezinde bulunan atış poligonu ve kültür ve konferansına verildi. Şehitlerin isimlerinin verildiği yerlerin açılması ve diğer şehitler için Polis Meslek ve Eğitim Merkezinde şehitleri anma töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende katılımcılara şehitlerin hayat hikayelerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi izletildi. Bu sırada salonda oldukça duygusal anlar yaşanırken, şehit yakınları uzun süre gözyaşı döktü.

"Şehit aileleri ve gaziler bu ülkenin gerçek sahipleridir"
Törende konuşan Sivas Valisi Davut Gül,"Şehitlerin aileleri ve gazilerimiz bu ülkenin gerçek sahipleridir. Burada ay yıldızlı bayrak dalgalanıyorsa hiç şüphesiz şehitlerimizin fedakarlıklarından, gazilerimizin fedakarlıklarından dolayıdır. Dolayısıyla onların isimlerinin yaşatılması onların bizim millet olarak, devlet olarak borcumuzdur. Şehitlerimizin ölmeyeceğine inanıyoruz ve böyle düşünüyoruz. Şehitlerimiz unutulduğunda ölür ve dolayısıyla da onların bu dünyada unutulmaması lazım. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını biliyoruz. Bu konuda hem milletimizin hem devletimizin bütün terör örgütleriyle mücadelesi devam ediyor. Yurtdışında sınırlarımızda çeşitli terörist faaliyetler vardı. Bunların olmaması için güvenli bölgeler ilan edildi. Sınırların çok kolay geçilmemesi için duvarlar, bariyeler yapılmaya başlandı. Hangi terör grubu olursa olsun destek veren bunlara hamilik eden kişilere karşı devletimizin ve milletimizin kararlılığı da ortadadır. Türk milleti sonsuza kadar, bağımsızlığı sonsuza kadar devam edecektir" dedi.
Konuşmanın ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan şehitler için okunan hatimlerin duasını yaptı. Daha sonra Sivas Mevlana Kültürü Sema Derneği tarafından sema gösterisi yapıldı. Programda son olarak il protokolü tarafından şehit ailelerine plaket ve hediye verildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum