Reklam

'Bin yıllık darbe 28 şubat' programı düzenlendi

Niğde Eğitimciler Birliği Sendikası Kadınlar Komisyonu tarafından 28 Şubat darbesinin yıldönümünde “Bin Yıllık Darbe 28 Şubat” konulu program düzenlendi..

'Bin yıllık darbe 28 şubat' programı düzenlendi
Editör: Karamanca
06 Mart 2017 - 11:19




Niğde Eğitimciler Birliği Sendikası Kadınlar Komisyonu tarafından 28 Şubat darbesinin yıldönümünde “Bin Yıllık Darbe 28 Şubat” konulu program düzenlendi.
Eğitimciler Birliği Sendikası’nda düzenlenen programa, sendika üyeleri, eğitim çalışanları ve 28 Şubatı yaşayan kadınlar katıldı. Program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Niğde Eğitimciler Birliği Sendikası Kadınlar Komisyonu Başkanı Sabahat Aşgın “ 28 Şubat darbesinde yaşanmış olan zulmün unutulmaması ve unutturulmaması için düzenlediğimiz programın gayesi, o dönem yaşanılanları farkındalık yaratarak, yeni nesillere de aktarılmasıdır. Yetişen yeni nesil geçmişte yaşananları canlı şahitlerinden dinleyerek bilinçli olmalı ve özgürlüklerine sahip çıkmasını bilmelidir.” dedi
Daha sonra söz alan 28 Şubatın canlı şahitleri, başlarından geçenleri anlatarak; “28 Şubat Darbesi Türkiye tarihinin 20. yüzyılda yaşamış olduğu son darbedir. Ayrıca 28 Şubat zulmü sonrasında; Müslüman kesimin zihinlerinin ve hayatlarının psikolojik baskılarla töhmet altında bırakıldığı, meşru haklarının gasp edildiği, yaşam tarzlarına müdahale edildiği ve eğitim haklarının elinden alındığı bir dönem yaşandı. Bu darbeyi yaşayan ve zarar gören insanlarımız da yaşadıklarını unutmuştur. İşte bu yüzden 15 Temmuzda yeniden bir darbe girişimiyle daha yüz yüze geldik. Ayrıca bizler o dönemin mağdurları değil, mağrurlarıyız, galipleriyiz.” dediler.
O dönemi birebir yaşayan konuşmacıların anlatımlarıyla ve dönemin zulümlerini anlatan videolarla devam eden program Allah bizlere bir daha 28 Şubatlar yaşatmasın dualarıyla sona erdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum