Yıldız Dağı'nda kış arama ve kurtarma tatbikatı

Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezinde kış arama ve kurtarma tatbikatı yapıldı..

Yıldız Dağı'nda kış arama ve kurtarma tatbikatı
Editör: Karamanca
04 Mart 2017 - 14:20




Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezinde kış arama ve kurtarma tatbikatı yapıldı.
AFAD ekipleri 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezinde kış arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta senaryo gereği Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezine gelen 10 kişilik dağcı ekibinden çığ düşmesi sonucu üç kişi kar altında kaldı. İhbar üzerine gelen AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kar altında kalan 3 dağcıyı arama ve kurtarma çalışması başlattı. Yarım saat süren aramalar sonucu dağcılardan 2’si yaralı olarak 1’i ise ölü olarak kar altından çıkarıldı.
Sivas Valisi Davut Gül, Türkiye ve dünyanın her tarafında zaman zaman doğal afetlerin yaşandığını belirterek belirterek, “Bu kimi zaman deprem, kimi zaman sel, kimi zaman ise bugün tatbikatı yapılan çığ altında kalanların kurtarılması olarak karşımıza çıkıyor. Bizim millet ve devlet olarak, afetlere hazırlıklı olmamız lazım. Bunun için her ilde AFAD İl Müdürlükleri var. Bugün de AFAD Sivas İl Müdürlüğü çığ kurtarma tatbikatı yaptı. Yıldız Dağı’ında çığ düşme tehlikesi yok. Bu Yıldız Dağı’nda olmaz başka bir yerde olabilir. Sonuçta çığ zaman zaman her yere düşüyor. Bununla ilgili AFAD’ın kendi personel ve gönüllüleri ve çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle bir tatbikat yapıldı. İnşallah gerçeğini yaşamayız" dedi.
AFAD İl Müdürü Nazif Ekici ise, Sivas’ta ’Deprem Haftası’ nedeniyle etkinlikler düzenlediklerini belirtirken, "Bu faaliyetlerdeki temel amacımız afet bilincinin oluşması, doğal afetlere dikkat çekmek ve doğal afetin bir türü olan çığ ile ilgili de bugün burada bir tatbikat gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum