AFAD Deprem Haftası nedeniyle stant açtı

Mardin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri "Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinin önünde stant açtı..

AFAD Deprem Haftası nedeniyle stant açtı
Editör: Karamanca
03 Mart 2017 - 07:19




Mardin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri "Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinin önünde stant açtı.
AFAD Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Mehmet Garguli ve Yangın Söndürme Şefi Ahmet Eryıldız, broşürler dağıtarak halkı bilgilendirdi. Vatandaşların deprem konusunda bilgilendirmek için stantlar açmaya devam edeceklerini belirten AFAD İl Müdürlüğü Yangın Söndürme Şefi Ahmet Eryıldız, afiş ve broşürlerle vatandaşları depreme karşı bilgilendirdiklerini söyledi. Eryıldız, “Deprem Haftası etkinliklerinin amacı halkımızda farkındalık uyandırmak, insanları deprem konusunda bilinçlendirmek bu amaçla, halkın yoğun olduğu yer olarak Alışveriş Merkezini tespit ettik ve girişinde bir stant kurarak halkımıza deprem ile ilgili el ilanları, broşürler dağıtıyoruz. Doğal afetler bilindiği üzere aniden gelişen, beklenmeyen afetler. Bunun içinde insanlara bir farkındalık oluşturalım el ilanları ve broşürlerle deprem öncesinde, anında ve sonrasında ne yapabilecekleri konusunda bilgiler var. İlimizde bulunan okullarda da sivil savunma, temel afet bilinci, deprem ve yangın konularında uygulamalı olarak eğitim veriliyor, tatbikatlar yapılıyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum