Reklam

Piyasalar referandum sonucuna odaklandı

Referandumda “Evet” çıktığı takdirde döviz fiyatlarının 3 lira seviyelerine kadar düşebileceğini savunan Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, “Hayır” çıkması sonucunda ise döviz fiyatlarında dalgalanmaların meydana gelebileceğini ileri sürdü..

Piyasalar referandum sonucuna odaklandı
Editör: Karamanca
28 Şubat 2017 - 10:37




Referandumda “Evet” çıktığı takdirde döviz fiyatlarının 3 lira seviyelerine kadar düşebileceğini savunan Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, “Hayır” çıkması sonucunda ise döviz fiyatlarında dalgalanmaların meydana gelebileceğini ileri sürdü.
Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, piyasaların referanduma odaklandığını belirterek, sandıktan “Evet” çıkması halinde altının TL bazında çok düşmeyeceğini fakat dövizin 3 ve 3,300 sevilerine kadar düşebileceğini savundu. 15 Temmuz sonrasında altın ve döviz fiyatlarında hareketlilik olduğunu dile getiren Çakmakcı, “Terör olayları ve ekonominin kötüye gitmesi altın ve döviz fiyatlarında yükselişe neden oldu. Şuan piyasalar durağan bir şekilde. Operasyonlar devam ediyor. Hem terör sonucu hem de merkez bankasının almış olduğu önlemlerden dolayı şuan piyasalar sakin bir seviyede devam ediyor. Piyasalar tamamen referandum sonucuna odaklandı” dedi.
Referandumdan “Hayır” çıkması sonucu döviz fiyatlarında dalgalanmalar olabileceğini anlatan Çakmakcı, “Evet çıktığında da piyasalar normal devam eder. Biz hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz anlamında algılanacağı için piyasalar biraz daha sakin devam eder diye düşünüyoruz. Tabi bu taktirde döviz fiyatlarının düşeceğine kanaat getiriyoruz. Altın fiyatların TL bazındaki rakamın çok düşeceğine inanmıyoruz. Piyasalar ve ekonomi biraz daha rahatlayacak. Alınan kararlar ivedi bir şekilde alınacak. ‘Evet’ çıktığı takdirde döviz fiyatlarının 3 ve 3 bin 300 seviyelerinde bir değişim olacağını düşüyoruz” diye konuştu.
Güncel altın fiyatları hakkında da bilgi veren Çakmakcı, şunları kaydetti:
“Şuan güncel olan fiyatlarımız, tam altın alış 955, satış 980, yarım altın alış 469, 476 satış, çeyrek altın alış 230, satış 238, 22 ayar bilezik satışımız ise 144 liradır. Kış sezonu olduğu için düğün, nişan ve sünnet olmadığından dolayı yaz sezonunu bekliyoruz. Referandumuna hayırlara vesile olur inşallah. Terör olayı bitsin ve vatandaş bir rahatlasın, ekonomide düzelir.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum