Reklam

Dubai Gulfood'a Gaziantep damgası

Türkiye’den 154 markanın katıldığı, “Dubai Gulfood 2017 Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuara Gaziantep’ten de 19 gıda markası yer alacağını ifade eden fuara Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, 2017 yılı sonu için belirledikleri hedeflere ulaşabilmek için uluslararası gıda fuarlarını önemli fırsatlar olarak gördüklerini ifade etti..

Dubai Gulfood'a Gaziantep damgası
Editör: Karamanca
27 Şubat 2017 - 07:47




Türkiye’den 154 markanın katıldığı, “Dubai Gulfood 2017 Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuara Gaziantep’ten de 19 gıda markası yer alacağını ifade eden fuara Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, 2017 yılı sonu için belirledikleri hedeflere ulaşabilmek için uluslararası gıda fuarlarını önemli fırsatlar olarak gördüklerini ifade etti.
Dünya gıda sektörünü yakından ilgilendiren ve alanındaki en önemli fuarları arasında yer alan Dubai’de düzenlenen Gulfood 2017 Fuarı bu gün kapılarını açtı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi 19 firmanın katıldığı Fuara Türkiye genelinden de 154 firma stant açarak dünya gıda devleriyle yapılan yarışın startını verdi. Fuarın ilk günü Türkiye’den katılan firmalara yoğun ilgi gösterilirken fuarla ilgili düzenlenen etkinlikler de dikkat çekti.
Dubai Gulfood 2017 Fuarına 87 ülkeden dört binden fazla firmanın katıldığına dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya Türkiye’den 154 firmanın stant açtığını bu firmalardan 19’inin GAİB üyesi olduğunu belirterek, "Gerek gıda sektörü için gerekse üreticilerimiz için büyük önem taşıyan Dubai Gulfood 2017 bu gün kapılarını açtı. Gıda sektörüyle ilgili bir çok alanda faaliyet gösteren 87 ülkeden dört binden fazla firmanın katılımcı olarak stant açtığı fuarda ülkemizden de 154 firma stant açmıştır. Fuarın ülkemize hayırlı olmasını, üretici ve firmalarımıza bereket getirmesini diliyorum. Bizler de burada çeşitli temaslarda bulunarak gıda sektöründeki son gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Fuar kapsamında uluslararası büyük konferans ve sempozyumlar var. Bu etkinlikler sektörümüzle ilgili teknolojik alanlarda meydana gelen yeniliklerin tanıtımı yanında ürünlerin dünya piyasalarına sunulması ve markalaşma sonrası yaşanan gelişmeleri kapsıyor. Diğer tarafından dünya tarım sektöründe meydana gelen yenililerin de yapılacak tanıtımlarını yakından takip edeceğiz” dedi.

Türk firmaları dünya fuarlarının gözdesi oldu
Dubai Gulfood 2017 fuarına bir heyetle katılan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya’da Türkiye’den katılım sağlayan firmaların son dönemlerde uluslararası fuarların gözdesi haline geldiğine dikkat çekerek, "Türkiye’den önemli bir katılım görmekteyiz. Firmalarımız ülkemize yakışan stantlarıyla dünya pazarı olarak bilinen ve gıda sektöründeki fiyatlarda belirleyici rol oynayan Dubai Guldfood 2017’te yer alarak uluslar arası pazarların etkin şirketleri arasındaki yerlerini almışlardır. Türkiye’nin ürünlerini daha iyi koşullarda ihraç edebilmesi, ürünlerle ilgili dünya pazarlarında fiyatlarda belirleyici rol oynayabilmesi elbette oturmuş bir ihracat kültüründen kaynaklanmaktadır. Bugun 188 ülkeye ihracat yapan Gaziantep bu alanda adeta önemli bir rekoru elinde tutmaktadır. Dubai özellikle Ortadoğu ülkeleri, Afrika ve Asya ülkeleri açısından oldukça önemlidir. Bu pazarlara açılan kapı niteliği taşıyan Dubai’nin katılımcılarımız tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğini umuyoruz. Katılımcı şirketlerimize başarılar diliyoruz” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum