Reklam

Karaman'da İnşaat Terörü

Karaman'da son yıllarda sıkça rastlanan inşaat magandalığı sınır tanımaz bir hal aldı.

Karaman'da İnşaat Terörü
Editör: Karamanca
24 Şubat 2017 - 10:51




Karaman'ın hemen her sokağında, halkı hiçe sayan sorumsuz inşaatçılara rastlamak mümkün. Kaldırımları ve yolları tarumar edip, insanların genel kullanımına açık yerlere demir ve kum yığınları bırakarak mahalle sakinlerini mağdur eden inşaat firmaları halkı canından bezdirmeye devam ediyor. Kurumsallıktan ve profesyonellikten uzak iş güvenliğini ve insan hayatını hiçe sayan yaklaşımlarla çalışan inşaat firmaları her gün biraz daha çoğalıyor.

Bu, halkı ve kanunları hiçe sayan son sorumsuzluk örneği Karaman Koçakdede Mahallesi 373. Sokakta yaşandı. Zaten son bir yıl içinde sokakta yapılan iki inşaat, ses-görüntü kirliliği ve çalışanların magandalıkları ile sokak sakinlerini canından bezdirmişti şuan başlayan yeni inşaatta eziyetin üzerine tuz biber oldu.

GÖZGÖRE GÖRE DİREĞİ DEVİRDİLER

Mahalle sakinlerinin anlattığına göre; olay, öğle vakti saat 13:30 sularında meydana geldi. Sokakta yeni yapılacak olan bir inşaat için temel kazan işçiler sınırı aşarak yolu kazmaya başladılar. Bu sırada sokak sakinleri direğin yıkılacağını farkettiler fakat kazı yapan ekip farkedemedş. Koca direk yerle bir olduğunda yoldan geçen kimsenin olmaması bir faciayı önledi. Böylelikle mahallenin tüm elektriği gitti.

7 SAAT ELEKTRİK - SU - DOĞALGAZ GELMEDİ 

Bununla da yetinmeyen inşaat firması yoldan gecen su borularını patlattı. Böylece mahallenin suyu da kesildi. Elektrik olmadığı için kombiler çalışmadı. Halk elektriksiz susuz ve doğalgazsız yaklaşık 7 saat geçirdi. Vakit akşam olduğunda elekltriklerinin gelmesi için medaş ekiplerinin çalışmalarını takip eden halk sokağa döküldü. Duruma isyan edenler yetkililerin ilgilenmediğinden şikayet ettiler. O sırada inşaat firmasından kimsecikler ortada yoktu.

 

karaman inşaat

karamanda müteahhit

karamanda elektrik direği devrildi

karamanda kapalı yol

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum