12. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

12. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 25 Şubat Cumartesi akşamına kadar açık kalacak fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi de stant açtı..

12. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı
Editör: Karamanca
22 Şubat 2017 - 12:10




12. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 25 Şubat Cumartesi akşamına kadar açık kalacak fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi de stant açtı.
CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına, Mersin Vali Vekili Mustafa Özarslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Irak Dohuk İşadamları Derneği Temsilcisi Tahsi Hasan, Umman Ticaret Odası Temsilcisi Badar Ali Alkamashou ile üreticiler katıldı.
Farın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yurt dışında bulunması nedeniyle fuara katılamadığını belirtti. Fuarların üreticilerle tüketicilerin, satıcılarla alıcıların, pazarla pazarlamacıların buluştuğu mekanlar olduğunu belirten Tufan, “Bu fuarımızın bölgemize, şehrimize, üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlar ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Keşke fuara katılım biraz daha yüksek olsaydı. Mersin’de belki fuar kültürü istenen düzeye gelmedi ya da üreticilerimiz fuarın faydasına yeterince inanmadıkları için katılım göstermediler” dedi.
İlgili odaların, fuar vesilesiyle bir arada bulunan üretici ve satıcıları iyi değerlendirerek birer köprü olmaları gerektiğini ifade eden Tufan, yurt dışından gelen temsilcilere de teşekkür etti. Mersin’in konum ve iklim itibariyle 12 ay tarım yapılabilecek bir il olduğunu vurgulayan Tufan, “Maalesef gıda, tarım ve hayvancılık sektörümüz zor durumda. Çiftçimizin, hayvancılarımızın ve üreticilerimizin huzurunu dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı kurarak, kanunların müsaade ettiği çerçevede üreticilerimize yardım etmeye çalışmaktadır. Bu birimimiz çok farklı türlerde sebze ve meyve fidelerinin dağıtılmasından arıcılığa, hayvancılığa varıncaya kadar ya da çiftçilerimizin eğitimine varıncaya kadar hizmet vermektedir. Kanunların el verdiği ölçüde mağdur olan köylülerimize sulama konusunda da el uzatılmaktadır. Bölgemizde tarımın da hayvancılığın da ziraatın da çok daha gelişeceğini ümit ediyorum ve bu fuarın şehrimize, üreticilerimize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Vekili Özarslan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezdi. Protokol üyelerinin de ziyaret ettiği Büyükşehir Belediyesi standında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği hizmetlerin tanıtımı yapıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum