GÜDAT kış temel eğitim kampını Aladağlar'da tamamladı

Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyeleri kış temel eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla Niğde Aladağlar’a gitti..

GÜDAT kış temel eğitim kampını Aladağlar'da tamamladı
Editör: Karamanca
22 Şubat 2017 - 12:18




Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyeleri kış temel eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla Niğde Aladağlar’a gitti.
Soğuk kış şartlarında GÜDAT’ın sınırlarını zorlayarak yaklaşık 5 gün boyunca Aladağlar Milli Parkı’nda eğitim verdiğini belirten GÜDAT Lideri Murat Özbak, eğitimlerde temel kış kampçılığı, karda yürüyüş, düşüş anında karda duruş, karda emniyet sistemleri ve bunlar gibi kış temel eğitim bilgilerini yeni dönem dağcılarına gösterildiğini söyledi.
Faaliyet boyunca çok fazla fırtına olmamasının ve kar zeminin çok yüksek olmamasının eğitimleri olabildiğince olumlu etkilediğini kaydeden Özbak, "Her yıl düzenli olarak verdiğimiz temel dağcılık eğitimlerinden belki de en zor şartlara sahip olan kış temel eğitim kampını sorunsuz bir şekilde tamamlayıp Gazi şehrimize tekrar döndüğümüz için mutluyuz. Faaliyetlerde desteğini gördüğümüz Rektörümüz Prof. Dr. Ali Gür’e, üniversite üst yönetimi ile Kültür Müdürlüğü ve Spor Daire Başkanlığı’na teşekkür etmeyi bir borç biliriz" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum