Reklam

AK Parti Meram Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Meram İlçe Teşkilatı’nın 63. Danışma Meclisi ve Mahalle Yönetimleri Toplantısı yapıldı. Toplantıda, 16 Nisan’da yapılacak referandumun önemine vurgu yapılarak ülkemiz için tarihi bir fırsat olduğuna dikkat çekildi..

AK Parti Meram Danışma Meclisi toplandı
Editör: Karamanca
21 Şubat 2017 - 12:12




AK Parti Meram İlçe Teşkilatı’nın 63. Danışma Meclisi ve Mahalle Yönetimleri Toplantısı yapıldı. Toplantıda, 16 Nisan’da yapılacak referandumun önemine vurgu yapılarak ülkemiz için tarihi bir fırsat olduğuna dikkat çekildi.
AK Parti Meram İlçe Teşkilatı’nın 63. Danışma Meclisi Toplantısı’na AK Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Abdullah Ağralı ve Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Meram Koordinatörleri Mustafa Torun ile Sema Ersöz, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, teşkilat mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar, mahalle başkanları ve referandumda görev alacak sandık kurulu üyeleri katıldı.

“Güçlü bir şekilde evet diyeceğiz”
Danışma Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, “16 Nisan 2017 tarihi, ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir gün olacak. Yönetim sistemimizi değiştirmek, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet için güçlü bir şekilde evet diyeceğiz. Milletimizin iradesi her zamanki gibi haktan yana olacaktır. İçte ve dışta tüm düşmanların beyni çatlatırcasına gür bir evet sedası tüm semayı kaplayacaktır. Yükselen bu seda, sadece ülkemiz için değil dünyadaki tüm mazlumlara sağanak şeklinde yağan rahmet yağmuru olacak inşallah” dedi.

“Tüm oyunları milletimiz bozacak”
AK Parti iktidarıyla birlikte şaha kalkan Türkiye’nin önünü kesmek için akla hayale gelmeyecek oyunları tertipleyenlere milletimizin her zaman en güzel cevabı verdiğini kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, “Milletimiz öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye yetki vererek tüm oyunları bozmuş; daha sonra 15 Temmuz sürecinde hepimizin yaşadığı gibi dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şekilde oylarına, milli iradesine sahip çıkarak tüm senaryoları geçersiz kılmıştır. Tüm bunlar bizlere, demokrasiyi ancak halkın koruyabileceğini ve bu noktada uyanık olmamız gerektiğini işaret ederken milletimiz destanlar yazmıştır. Dün Çanakkale’de, İstiklâl Harbi’nde nasıl destanlar yazdıysak bugün bu destanlar iç ve dış mihraklara karşı yeniden yazılmaktadır. Ülkemizin birliğine ve dirliğine karşı topyekun savaş açan küresel terör örgütleri, hiç beklemedikleri karar ve azim sayesinde hareket edemez duruma geldiler” diye konuştu. Başkan Toru, referandum sürecinin önemiyle ilgili olarak, “Bu süreç siyasi tarihimizin, devletimizin bekasının en önemli olayıdır. Ülkemiz için tarihi bir fırsattır ve dönüm noktasıdır” ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Meram Koordinatörü Mustafa Torun da, mahalle yönetimleriyle ilgili bilgilendirme yaptı.

“Mazlumları hayal kırıklığına uğratamayız”
AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş ise referandum sürecinde herkese büyük görevler düştüğünü belirttiği konuşmasında şunları kaydetti: “Geçmişi tekrar inşa edemeyiz ancak iyi bir gelecek inşa edebiliriz. Çocuklarımıza iyi bir yurt ve müreffeh bir ülke bırakabiliriz. Bizden sonraki gelecek nesillere iyi bir hikaye bırakabiliriz. Herkes, hangi konumda hangi görevde olursa olsun bu vatan için elinden geleni yapmak zorundadır. Eğer bunu yaparsak Allah, emeklerimizi bereketli kılacaktır. Yapmazsak, Irak’ın, Suriye’nin akıbeti bizleri bekleyebilir. Biz imparatorluk genleri taşıyan bir milletiz. Bizim coğrafyamızdaki tüm mazlum insanların gözleri bizde. Onlara hayal kırıklığı yaşatamayız.”

“Ayakta kalmamızın tek yolu yeni sistem”
Referandumda Konya’daki ilçeler içerisinde en yüksek evet oyunu alacakları ilçelerden birinin de Meram olacağını umut ettikleri belirten AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Anayasa değişikliğiyle ilgili çok şeyler anlatılıyor, kamuoyunda da yoğun bir şekilde tartışılıyor. Muhalefetin, seçilme yaşı ya da milletvekili sayısıyla ilgili bir sorunu yok. Onların tek korktuğu madde; Cumhurbaşkanının partiyle ilişiğinin kesilmesi. Onlar, efsanenin geri dönmesinden çekiniyorlar. ‘Biz Recep Tayyip Erdoğan’ı partinin başından uzaklaştırırsak AK Parti’yle baş ederiz’ diye düşünüyorlardı. Ama korkunun ecele faydası yok. Bir başka konu da; bu anayasa değişikliğini tamamlamazsak 15 Temmuz’da yaşanan ihanet sürecini eksik bırakmış oluruz. Türkiye’nin bu coğrafyada ayakta kalmasının tek yolu Cumhurbaşkanlığı sistemidir” dedi.

“Bir rejim değişikliği yapmıyoruz”
Anayasa değişikliğinin bir rejim değişikliği olmadığını ve hükümet sistemi değişikliği olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, “Yeni sistemde cumhurbaşkanı sorumlu olacak, mevcut sistemde böyle bir şey yok. 15 Temmuz’u hep beraber yaşadık. Parlamenter sistemler darbelere en açık sistemlerdir. Yeni sistem ise darbelere en kapalı sistemdir. Çünkü yürütmenin başı cumhurbaşkanı olacaktır. Cumhurbaşkanı, yapacağı her işin hesabını halka vermek zorundadır. Şu anda böyle bir sorumluluğu yok. Şu anda cumhurbaşkanımızı sadece ‘vatana ihanet’ suçundan yargılayabiliriz. Ama yeni sistemde görevi ihmal suçundan bile meclis tarafından yargılanma yolu açılabilir” şeklinde konuştu. Usta, mevcut sistem ile yeni sistem arasındaki farklılıkları karşılaştırarak akıllardaki soru işaretlerine cevap verdi.

“Akıbetimiz Evet olsun”
Geçmişte ülkenin yaşadığı zor günlere dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, yeni anayasa ile ülkeyi daha aydınlık günlerin beklediğine dikkat çekerek, sandığa gidildiğinde Konya’nın önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Özdemir, “Konya’nın bu seçimlerde Türkiye’de birinci olacağına inanıyorum. Konya’ya bu yakışır. Konya’da da Meram’ın en çok ‘evet’ oyu oranına sahip olması için elinizden geleni yapmaya hazır olduğunuzu biliyorum. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de işlerin rayına oturması için bir şans. Akıbetimiz evet olsun. İnşallah 16 Nisan’da sandıklar açıldığında Türkiye’nin yeni bir dünyaya gözlerini açtığını ve Türkiye için ve insanlık için bunun hayırlı olduğunu görelim” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum