Reklam

6 milyonluk yatırım kendi kaderiyle baş başa bırakıldı

Kütahya’nın Pazarlar ilçesine Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Müdürlüğü tarafından 2006 yılında büyük ümitlerle açılan Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesisleri, yaklaşık 4 yıl önce faaliyeti durdurularak kendi haline bırakıldı..

6 milyonluk yatırım kendi kaderiyle baş başa bırakıldı
Editör: Karamanca
21 Şubat 2017 - 09:14




Kütahya’nın Pazarlar ilçesine Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Müdürlüğü tarafından 2006 yılında büyük ümitlerle açılan Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesisleri, yaklaşık 4 yıl önce faaliyeti durdurularak kendi haline bırakıldı.
Bölge halkının tarım alanında gelişmesini sağlamak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Müdürlüğü tarafından 2006 yılında zamanın Tarım Bakanı M. Mehdi Eker tarafından açılışı yapılan Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesisleri kapatıldı.
Yaklaşık 6 milyon liralık yatırımla açılan Pazarlar Entegre Soğuk Hava tesisleri yanlış işletmeler sayesinde kendi kaderine terk edildi.
Tarım ile uğraşan bölge halkının büyük umutlar beklediği tesisin kapatılması çiftçileri mağdur etti. Bu konu hakkında hiçbir yetkilinin açıklama yapmaması bölge halkı tarafından garip karşılanıyor. Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesislerinin kapalı olması bölge halkı tarafından üzülerek takip ediliyor.
Pazarlar Ziraat Odası Başkanı Yusuf Ertaş, “80 yıllık rüyanın bir anda kapatılması bizlerde büyük hayal kırıklığına sebep oldu. Bölgemizdeki kiraz ve vişne üretimi Ülkemiz kiraz ve vişne üretiminde büyük yer teşkil ediyor. Bunun yanında sebze üretimi için uygun iklime sahip olan bölgemizde tesisle birlikte üreticilerimiz ekonomik anlamda kalkınma hamlesi yapacakken tesisin kapanması bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Açıldığı yıllarda diğer firmalarla rekabet ederken bin anda faaliyetlerini durdurması anlaşılır gibi değil. 2006 yılında faaliyete başlayan Pazarlar Entegre ve Soğuk Hava tesisleri 2014 yılında faaliyetini durdurdu. Siyasilerden, bürokrasiden, Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü ve Kütahya Bölge Müdürlüğünden tesislerin açılması için yandım bekliyoruz” dedi.(MB-EFE)


YORUMLAR

  • 0 Yorum