Reklam

Sokakta bulunan yaralı kedi ameliyat edildi

Sivas’ta diyaframı yırtılan sokak kedisi Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesine bağlı hayvan hastanesinde 2 saat süren ameliyatın ardından hayata döndürüldü..

Sokakta bulunan yaralı kedi ameliyat edildi
Editör: Karamanca
20 Şubat 2017 - 10:29




Sivas’ta diyaframı yırtılan sokak kedisi Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesine bağlı hayvan hastanesinde 2 saat süren ameliyatın ardından hayata döndürüldü.
Ağır travma geçiren, ayakla vurma sonucu diyaframı yırtılan ve göğüs boşluğuna karın bölgesindeki organların birikmesiyle ölmek üzere olan sokak kedisini gören Turgut Özyurt adlı vatandaş kediyi tedavisi için hayvan hastanesine getirdi. Hasta kedi yoğun bakıma alınarak yapılan tetkikler sonucu acil ameliyata alınmasına karar verildi. 2 saat süren ameliyatın ardından ölmek üzere olan sokak kedisi hayata döndürüldü.
Ameliyatı başarı ile gerçekleştiren ve sokak kedisini hayata döndüren Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr. İlker Şen, "Üniversitemiz hayvan hastanesinde gerçekleştirilen rutin ameliyatlardan birini gerçekleştirdik. Hayvan sever bir vatandaş tarafından bulunan kedi, bir travma hatta bir tekme sonucu diyaframı yırtılmış ve karın bölgesindeki bütün organlar göğüs boşluğuna hücum etmiş vaziyetteydi. Biraz zorlu ve 2 saat süren ameliyattan sonra gereken müdahaleyi yaptık ve diyaframı onararak göğüs boşluğuna hücum etmiş organları o bölgeden çıkartarak dikişleri attık. Bu operasyonun ardından hasta kedimizi uyandırma işlemlerine geçtik. Uyanmasının ardından 3 gün gözlem odasında kaldıktan sonra durumuna göre taburcu edeceğiz" dedi
Yaralı kediyi sokakta bulan Turgut Özyurt ise,"Kediyi o halde görünce apar topar Cumhuriyet Üniversitesi hayvan hastanesine getirdim. Ameliyat olmasına karar verildi" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum