Reklam

Can Pulak'tan turizm tavsiyeleri

Muğla Milas’ın turizm bakımından çok büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen bilinmediğini belirten gazeteci Can Pulak, “Milas için tanıtım yetersiz, tanıtım yapın” önerisinde bulundu..

Can Pulak'tan turizm tavsiyeleri
Editör: Karamanca
20 Şubat 2017 - 10:04




Muğla Milas’ın turizm bakımından çok büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen bilinmediğini belirten gazeteci Can Pulak, “Milas için tanıtım yetersiz, tanıtım yapın” önerisinde bulundu.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Menteşe Gazetesi Köşe Yazarı Gazeteci Can Pulak, Milas dostu gazetecilerin davet edilmesini ve Milas’ta bir halı müzesi kurulmasını önerdi. Tanınmış gazetecilerden Can Pulak, Milas eski belediye başkanlarından Ünal Çetin ile birlikte MİTSO’yu ziyaret etti. Milas’ın çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen dışarıda pek bilinmediğini vurgulayan Can Pulak, "Milas, mutlaka iyi bir şekilde tanıtılmalı" diye konuştu.
Milas’ın tanıtılması için "Milas dostu gazeteciler"in Milas’a davet edilmesini öneren Can Pulak, "Biz tanıtımda yetersiziz. Biz tanıtımı beceremiyoruz. Ben de Turizm Bakanlığında çalıştım; yabancı dil bilmeyen insanlar yurtdışına gönderiliyor. Sonra bunlar için bir de tercüman gönderiliyor... Milas çok zengin bir turizm potansiyeline sahip. Fakat tanıtımı yetersiz. Milas böyle de Bodrum farklı mı? Hayır. Bodrum da yeterince tanıtılmıyor. Buralar yabancıların elinde olsaydı uçururlardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtım konusunda yetersiz kalıyor. 60 yılda 56 Kültür ve Turizm Bakanı değişti. Bunlar arasında bir Ertuğrul Günay biraz farklıydı. O da gitti. O Milas’a çok önem veriyordu" dedi.
Tanıtım konusunda basının önemine değinen Can Pulak "Bir yerin tanıtımında basın çok önemli. Ulusal basın buralar pek ilgi göstermiyor. Bence siz ulusal basından kalburüstü 10 - 15 gazeteciyi davet edin, ağırlayın. Milas’ı anlatın. Ulusal basından olup da Milas’ta evi olan kalburüstü 15 kadar gazeteci var. Onları bulun. Milas dostu gazetecilerin tavsiyelerini alın." dedi.
Kendisinin 1961 yılından bu yana Muğla bölgesinin fahri gönüllüsü olduğunu anlatan Can Pulak, "Burada bazı bölgeler gölgede kalmış. Bilinmiyor, tanınmıyor. Milas halıları çok önemli. Milas’ta bir halı müzesi açılabilir. Hava limanından yolcuları alıp Milas’a getirecek ve şehri gezdirecek bir sistem oluşturulabilir. Tanıtım için yapacak çok iş var" diye konuştu.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de ziyareti nedeniyle Gazeteci Can Pulak’a ve eski Milas Belediye Başkanı Ünal Çetin’e teşekkür ederek, oda olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ziyaret sonunda Can Pulak’a, üzerinde UNESCO’nun dünya geçici miras listesinde yer alan Uzunyuva Anıtmezarı’ndaki Hekatomnos Lahdinin bir yüzünde yer alan kabartmanın fotoğrafı olan bir porselen tabak armağan edildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum