Dinçer: "Kuruluşumuzdan bu yana esnafımıza 20,5 milyon liralık kredi kullandırdık"

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ve Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Talat Dinçer, kooperatifin kuruluşundan bu yana 543 esnafa 20,5 milyon lira kaynak aktararak can suyu olduğunu söyledi..

Dinçer: "Kuruluşumuzdan bu yana esnafımıza 20,5 milyon liralık kredi kullandırdık"
Editör: Karamanca
20 Şubat 2017 - 07:25




Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ve Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Talat Dinçer, kooperatifin kuruluşundan bu yana 543 esnafa 20,5 milyon lira kaynak aktararak can suyu olduğunu söyledi.
Mersin Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda, Kooperatif Başkanı Talat Dinçer ve ekibi, güven tazeleyerek üyelerinden bir hizmet dönemi için daha vize aldı.
Mersin ESOB Konferans Salonunda yapılan olağan genel kurulun Divan Başkanlığını TESKOMB Adana 1. Bölge Birlik Başkanı Muhammet Yalçın, Başkan Yardımcılığını Hüseyin Aksay ve Sabit Yelkovan yaptı.
Talat Dinçer, genel kurulda yaptığı konuşmada, 2012 yılında kurulan kooperatifin hızla büyüyerek üye sayısını arttırdığına dikkat çekti. Esnaf ve sanatkarların kredi kullanımı yolundaki engelleri aşmak için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirten Dinçer, üyelerin de geri ödemelerde aynı hassasiyeti gösterdiğini, bunun sonucu takipteki üye sayısının bir elin parmakları kadar olduğunu ifade etti. 2016 yılında yaşanan darbe girişimi ile ülkenin üzerine kabus gibi çöken olumsuzluklarla birlikte, yaz aylarında yaşanan kuraklık, kışın yaşanan sel felaketi ve hemen yılbaşında dövizde yaşanan artışa rağmen başarılı bir dönem geçirdiklerini vurgulayan Dinçer, “Kuruluşumuzdan bu yana 543 esnafımıza 20,5 milyon lira kaynak aktararak esnafımıza can suyu olduk. Sadece 2016 yılında 115 esnafımıza 3 milyon 217 bin liralık faizsiz kredi, 209 üyemize ise 8,5 milyon lira faizli kredi kullandırarak esnafımıza soluk aldırdık. Geri dönüşümlerde ise tam başarı elde ettik. Esnafımız geri ödemelerde gereken hassasiyeti göstererek takibe düşmeme konusunda duyarlı davrandı. Bu durum da kooperatifimizin başarısına zemin hazırladı” dedi.
Bu yıl KOSGEB tarafından esnafa 50 bin lira üst limitli sıfır faizli kredi kullandırılacağını anımsatan Dinçer, “Mart ayından itibaren KOSGEB muslukları açacak. 10 milyar liralık kaynak aktarılan bu krediler ise tabandan tavana yayılacak. Sicili bozuk olan ve zora düşen esnafımıza kaynak aktarmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Genel kurulda daha sonra açık oylamayla yapılan seçimlerde, Talat Dinçer başkanlığındaki Mersin Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde Yönetim Kuruluna Ali Cin, Mehmet Erol, Nazmi Kunt ve Levent Kaptan getirilirken, Hasan Ersin Durukan ve Ayhan Ayaydın Denetim Kuruluna seçilen isimler oldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum