SADAM Düşünce Okulu Projesi'nde Konya Müftüsü Akpınar Konferans Verdi

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle Selçuklu Akademik Düşünce

SADAM Düşünce Okulu Projesi'nde Konya Müftüsü Akpınar Konferans Verdi
Editör: Karamanca
20 Şubat 2017 - 07:07




İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM) tarafından organize edilen “SADAM Düşünce Okulu Projesi” dersleri kapsamında Prof. Dr. Ali Akpınar Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi’nde “Kur’an’ı Nasıl Anlamalıyız?” konulu bir konferans verdi.

Prof. Dr. Ali Akpınar, Kuran’ı Kerim’in Allah’ın en büyük nimeti Efendimizin de ümmeti üzerindeki en büyük emaneti olduğunu ifade etti. Peygamberimizin Kuran karşısındaki duruşuna değinen Akpınar: “Kuran önce ona gelmiş, önce onu etkilemiştir. Peygamberimiz de bir insan olarak Kuran’ı Kerim’e hem muhataptı, hem de Kuran’ın emirleriyle mükellefti. O; ilk olarak Allah’ın emirlerini yerine getirendir. Bu anlamda da Kuran okumada da Kuran karşısındaki duruşuyla da önderimizdir.” dedi. Efendimiz için yazı bilmez bir peygamber dendiğini ancak kendisine oku emrinin geldiğini anlattı. “O, insana bilmediklerini öğretti” ayetine dikkat çeken Akpınar, bunun son derece anlamlı olduğu söyledi. 

Kuran’ı Zinde Olduğumuz Zamanlarda Okumalıyız


 “Oku! emri tek başına cılız bir kelime olmadığını, Yaratan Rabbinin adıyla OKU! Yani Kuran okurken, Kuran hakkında yorum yaparken Allah’a karşı sorumluluğumuzun bilincinde olmamız gerektiğine dikkat çeken Akpınar, Kuran’ın Allah kelamı olduğunu bu noktada özen ve dikkatin gerektiğini vurguladı. Kuran’ı taşırken bile itina göstermenin öneminin altını çizen Akpınar şöyle devam etti: “Kuran okuma ve onu başkalarıyla birlikte okumak gibi eylemler gerçekleştirmeliyiz. Kuran okumalarımızı yorgun düştüğümüz artık zamanlarda değil zinde olduğumuzda okumalıyız.
Prof. Dr. Ali Akpınar konferans sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum