Reklam

Erdemli'de Limon Hasadı Sürüyor

Türkiye’deki limon üretiminin yaklaşık yüzde 70’inin karşılandığı Erdemli’de hasat devam ediyor..

Erdemli'de Limon Hasadı Sürüyor
Editör: Karamanca
19 Şubat 2017 - 11:18




Türkiye’deki limon üretiminin yaklaşık yüzde 70’inin karşılandığı Erdemli’de hasat devam ediyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik personelleri, Türkiye’nin limon diyarı Erdemli’de hasat ziyaretinde bulunarak üreticilerin nabzını tuttu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Erdemli ilçesinde 2016 yılında 90 bin dekar arazide yaklaşık 496 bin ton limon üretimi gerçekleşti. Üretilen limonun yaklaşık yüzde 10’luk kısmının hasadı tamamlanırken, toplanan limonlar zaman kaybetmeden piyasaya sürüldü. Kalan bölümün büyük kısmı ise yatak limon olarak Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde faaliyet gösteren soğuk hava depolarına nakledildi.
Erdemli’nin Sarıyer Mahallesinde limon üretimi üreticinin yüzünü güldürürken, mandalina ve portakal üretimi de beklentileri karşıladı. Hasadın başlamasıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından tespit ve değerlendirme ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyarette üreticinin içinde bulunduğu duruma ışık tutan ve hasadı yapılan limonun iyi bir fiyattan satıldığını, fiyatların böyle gitmesi halinde üreticinin yüzünün güleceğini anlatan Mahalle Muhtarı Bekir Demirarslan, fiyatların üretici açısından olumlu karşılanmasının ihracatın açılmasına bağlı olduğunu belirtti.
Limon hasat sezonunun nisan ayı sonuna kadar devam edeceğini söyleyen üreticiler, limonun üreticisine ve tüccarlara getiri sağlamasının yanında istihdam kapısı olduğunu ve bahçelerde, depolarda, kurulan tezgahlarda ve limon kesiminde yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığını anımsattı. Üreticiler, limon sayesinde işsiz vatandaşların günlük yevmiyelerle de olsa para kazanmasının önemine işaret etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum