"Çemberimde Gül Oya'' sergisi Gaziantep'te

Türkiye’nin 57 ilinde sergilenen 81 il, 81 kültür, 81 rengi buluşturan “Çemberimde Gül Oya Sergisinin 58. durağı medeniyetler beşiği Gaziantep oldu. Sergi Oğuzeli Belediyesi konferans salonunda geniş bir organizasyonla halkla buluştu..

"Çemberimde Gül Oya'' sergisi Gaziantep'te
Editör: Karamanca
17 Şubat 2017 - 12:39




Türkiye’nin 57 ilinde sergilenen 81 il, 81 kültür, 81 rengi buluşturan “Çemberimde Gül Oya Sergisinin 58. durağı medeniyetler beşiği Gaziantep oldu. Sergi Oğuzeli Belediyesi konferans salonunda geniş bir organizasyonla halkla buluştu.
Oğuzeli ilçesindeki Hacı Şakire Hasan Öğücü Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Oğuzeli Belediyesi konferans salonunda düzenlenen sergi açılışına Oğuzeli Kaymakamı Yasin Yunak, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, İl Milli eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Tiryakioğlu, Yusuf Tüfekçi, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Savaş Ahmet Aksu ve Altay Tiryaki, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Yüksel ve diğer kurum amirleri, öğretmen, öğrenciler ve Oğuzeli halkı katıldı.
Açılışta konuşma yapan İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu akademik başarı için yapılan çalışmaların yanında bu tür etkinliklerin de öğrencilere özgüven kazandırma açısından önemli olduğunu söyledi.
Tiryakioğlu konuşmasının devamında, “Ayrıca 81 ilin kültürel değerlerinin Gaziantep ‘in ilçesi olan Oğuzeli’nde bir araya gelmesi hem ilçe hem de koordinatör okul Hacı Şakire Hasan Öğücü Anadolu İmam Hatip Lisesi açısından büyük bir başarıdır. Ben bu başarılı çalışmalarından dolayı sergide emeği geçen Okul Müdürü Hasan Maş, İngilizce Öğretmeni Zeynep Uğurlugelen, Edebiyat Öğretmeni Dilek Akar ve okul öğrencilerine teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Koordinatör öğretmen Zeynep Uğurlugelen’in proje tanıtımından sonra öğrenciler tarafından hazırlanan açılış programı ve halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.
Açılış programının ardından proje ekibi ve davetliler kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden gelen çemberler, oyalar, yazmalar, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöreye ait yemek tarifleri, işlemeler, el sanatları ve kültürel varlıklardan oluşan sergiyi gezdi. Gaziantep’in yerel eşyaları ile süslenen şark köşesinde konuklara Gaziantep türküleri eşliğinde ikram yapıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum