Tekirdağ'da ″Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi″ devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi” kapsamında Ergene ilçesine bağlı dört mahallede gübre atımı yapıldı..

Tekirdağ'da ″Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi″ devam ediyor
Editör: Karamanca
17 Şubat 2017 - 12:56




Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi” kapsamında Ergene ilçesine bağlı dört mahallede gübre atımı yapıldı.
Hayvancılığın en önemli problemlerinden olan kaliteli kaba yem açığının kapatılmasında önemli katkı sağlaması beklenen mera iyileştirme çalışmaları, Ergene ilçesine bağlı Yulaflı Mahallesi ile başladı. Çalışmalar daha sonra Ahimehmet, İğneler ve Misinli Mahalleleri ile devam etti.

"Türkiye’de mera ile ilgilenen tek belediyeyiz"
Projeyle ilgili bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Üç yıldır sürdürdüğümüz Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamındaki çalışmalarımız sürüyor. Malkara ve Hayrabolu ilçelerine bağlı mahallerimizdeki çalışmalarımız bitti. Bugün de Ergene ve Çorlu ilçelerine bağlı mahallelerimizde gübre atımı yapacağız. Bugün yapılacak olan gübre atımında 6 bin 600 dönüm için toplam 132 ton gübre kullanacağız. Bu işin yararlı olduğunu alınan geri dönüşlerle görüyoruz. Bu projenin bir özelliği de 30 büyükşehir olmak üzere 81 il içinde sadece Tekirdağ’da uygulanıyor olmasıdır. Türkiye’de mera ile ilgilenen tek belediyeyiz. Çiftçilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

"Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sadece hizmet için varız"
Mahallelerdeki gübre atımı çalışmalarında bulunarak vatandaşlara seslenen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 34 aydır görevinin başında. Sistemini oturtmuş bir belediye olarak yolumuza devam ediyoruz. Diğer büyükşehirlere baktığımız zaman bu projeyi yapan ve tarıma bu kadar önem veren başka bir belediye yok. Bu projeden alınan verimle hayvancılığa büyük katkı sağlanmış oluyor. Tarımsal Hizmetler Dairemizin yürüttüğü daha birçok proje var. Şu an seçim zamanı değil, hizmet zamanıdır. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sadece hizmet için varız. Bize güvenmeye devam edin. Ben bu projenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum