Reklam

Deliçay Yağmursuyu Kollektör Hattı Yapımı Başladı

Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün başlattığı yağmur sularının

Deliçay Yağmursuyu Kollektör Hattı Yapımı Başladı
Editör: Karamanca
17 Şubat 2017 - 08:29




Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün başlattığı yağmur sularının ana kollektör hatları ile şehirden uzaklaştırılması projesi kapsamında İller Bankası ile beraber projelendirilen Şeyh Şamil Mahallesi - Deliçay arası yağmursuyu kolektör hattında çalışmalar başladı.


    Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla altyapı sorunları giderilmeye devam ediyor. Şeyh Şamil Mahallesi ve Deliçay arasında 1 Milyon 756 bin TL. bedel ile sözleşmesi imzalanan kollektör hattında başlatılan çalışmaların Haziran ayından önce tamamlanması planlanıyor.


    Yapılan çalışmalar kapsamında 1000 mm ve 1200 mm çapında 2814 metre yeni yağmursuyu hattı döşeneceğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Özellikle İlkbahar ve Sonbahar aylarında etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle zaman zaman bazı bölgelerde sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu problemlerin giderilebilmesinde büyük öneme sahip olan taşıyıcı kollektör hatlarının yapımına başlandı. Şeyh Şamil Mahallesi ve Deliçay arasında başlatılan kollektör hattı döşeme işi kapsamında 2814 metre uzunluğundan 1000 mm ve 1200 mm çapında hat çekilecek. Projenin tamamlanması ile şehirciliğe uygun yağmursuyu deşarjı sağlanacak ve kollektör hat yapımı tamamlandıktan sonra da Şeyh Şamil Mahallesi yağmursuyu şebeke hatlarının yapımına başlanacak” dedi.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum