Reklam

Beyşehir'de, 4 ilçenin idareci ve muhtarları bir araya geldi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında, Beyşehir, Hüyük, Seydişehir ve Derebucak ilçelerinin idarecileri ile mahalle muhtarları bir araya geldi..

Beyşehir'de, 4 ilçenin idareci ve muhtarları bir araya geldi
Editör: Karamanca
16 Şubat 2017 - 08:44




Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında, Beyşehir, Hüyük, Seydişehir ve Derebucak ilçelerinin idarecileri ile mahalle muhtarları bir araya geldi.
Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği tarafından Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesislerindeki Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinin kaymakamı, belediye başkanı, AK Parti ilçe başkanları ve mahalle muhtarları katıldı. Programda gerçekleştirilen konuşmalarda birlik ve beraberliğe yönelik mesajlar öne çıktı.
Birlik ve beraberlik ortamının bozulmaması temennisinde bulunan Başkan Özaltun, “Allah hepinizden razı olsun diyorum. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın gerek ülkemizin gerek bizlerin. Allah’ım sizlerin ve bizlerin hizmet aşkını söndürmesin inşallah” ifadelerini kullandı.
Yurdun birçok köşesi gibi 4 ilçenin de son 50 yılın en fazla kar yağışını aldığını ve bu duruma şükrettiklerini dile getiren Özaltun, Beyşehir ölçeğinde yağışların hemen ardından gerçekleştirdikleri kar temizliği çalışmalarına değindi. Bölgede yürütülen çalışmalarda mahalle muhtarlarının verdiği destek sayesinde bu yükün altından kalktıklarını anlatan Özaltun, bu kar temizleme işinde bizlere destek olan bütün muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte sadece kar temizleme işinde değil, 2017, 2018, 2019’da da birlik beraberlik çerçevesinde ülkemize, bu memleketimize hizmet edecek çok çok zamanlarımız olacak inşallah. Yeter ki birlik olalım, beraber olalım ve ülkemizin mutluluğu daim olsun. Gerisi Allah’ın izni ile gelecektir. Tekrar bu programı organize eden hatta geçen sene de düzenleyerek geleneksel hale getiren başta Birlik Muhtarlar Dernek Başkanımız Faruk Koçer’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Torosların eteğinin insanları aynı kaderi, acıyı paylaşıyor”
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, “Derebucak’ından, Hüyük’ünden, Doğanhisar’ından Beyşehir ağabeyliğinde, Seydişehir ağabeyliğinde Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır havzası, Toroslar’ın eteğinin insanları aynı kaderi, aynı acıyı paylaşan insanlarız. Biz bir araya geldiğimizde yaptığımız çalışmaları beraberce götürdüğümüzde sonuç almamız daha güzel olacaktır. Ve elhamdülillah biz bunu belediyeler olarak yapıyoruz. Belediye başkanı arkadaşlarımız olarak da beraber çalışıyoruz. Muhtarlarımız olarak sizler bir araya geliyorsunuz bunları yapabildiğimiz zaman artık hiç kimse bize hiçbir alanda üzerimize gelip operasyon yapamayacaktır. İnşallah Allah nasip ederse önümüzde ki kış döneminde bu organizasyonu Seydişehir’de yapmayı arzu ediyoruz. Şimdiden sizleri davet ediyoruz” dedi.
Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin ise, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine dikkat çekerek, “Bizim dostumuz sadece biziz. Suriye’nin başına gelen, bizim başımıza gelse gideceğimiz bir yer var mı? Yok. Onun için bu birlik ve beraberliğimizi çok sıkı tutalım. Bu beraberliğimiz ne kadar güçlü, ne kadar kuvvetli olursa bizimle kimse başa çıkamaz” ifadelerini kullandı.

“Muhtarlarımız sayesinde en ücra köşedeki insanlarımıza hizmet götürebiliyoruz”
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, 4 ilçe olarak aynı havayı teneffüs edip aynı suyu içtiklerine vurgu yaparak, “Biz de Beyşehirliyiz, biz de bir Seydişehirliyiz, Hüyüklüyüz, Derebucaklıyız. Bu anlamda bundan sonraki dönemde de belediye başkanlarımızla ve sizlerle beraber el birliği içerisinde bulunduğumuz yerde, taş taş üstüne koyarak, insanların hayır duasını alarak hizmet etmek istiyoruz. Bu anlamda idari sistemimizin de en önemli unsuru, en önemli nüktesini teşkil eden muhtarlarımızla beraber çalışmamız, çok önem arz ediyor. Malumlarınız olduğu üzere devletimizin sıcak elini en ücra köşedeki insanlarımıza ulaştırmak zorundayız. Bu da sizlerin eliyle, kanalıyla olabilir. Bu anlamda sizlerin destek ve yardımlarınıza ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Bu tabloyu görmek beni çok etkiledi”
Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan ise, Beyşehir’de yaşanan güzel tabloyu görmenin kendisini müsbet anlamda etkilediğini belirterek, “Ülkemizin bulunduğu durum itibariyle, şu an en çok ihtiyacımızın olduğu şey, birlik ve beraberlik, Burada bu manzarayı görmek gerçekten beni etkiledi. Bu manzarayı, bu birlikteliği sağlayan, vesile olan muhtarlar derneğimize çok teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetler, bölgeyi idare eden mahalli idare başkanlarının, kaymakamların, muhtarların bir araya gelmesi çok önemli. Birbirimize tanıma, birbirimizin ihtiyaçlarını tespit etme anlamında da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Seydişehir özelinde, hem Beyşehir Seydişehir, Hüyük bölge insanlarının birbirlerini tanıma heyecanını, bir araya gelme heyecanını da görmek beni ayrıca heyecanlandırdı. Bu beraberliğin devam etmesini diliyorum” dedi.

“Birlik ve beraberlik önemli”
Hüyük Kaymakam Vekili Abdulkerem Abbasoğlu da, idareciler olarak muhtarların her zaman destek ve yardımlarını gördüğünü ifade ederek, birlik ve beraberliğin çok daha fazla önem kazandığı bir dönemde böylesine bir buluşmada yer almaktan yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Abbasoğlu, muhtarlar sayesinde en ücra köşelere kadar hizmet götürme imkanı bulduklarının altını çizerek, bundan dolayı kendilerine minnettar olduklarını sözlerine ekledi.

“Bu tür toplantılarla istişare ediyoruz, beraberliğimizi pekiştiriyoruz”
Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer de, konuşmasında, derneğin kurulmasının ardından bu arabaşı etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini ve sonuncusuna Beyşehir, Hüyük ve Derebucak’ın ardından komşu ilçe Seydişehir’i de dahil ederek daha kapsamlı bir hale getirdiklerini söyledi. Koçer, “Bu etkinlik bünyesindeki istişare toplantısında bir araya geliyor, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz, dertlerimizi, sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Bu etkinlikte, aynı havzanın içerisinde olma samimiyeti ile bir arada olmak istedik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Arabaşı etkinliğine, AK Parti Beyşehir İlçe Başkan Yardımcı Ahmet Muslu, AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Hüyük Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Ülvan, dört ilçenin mahalle muhtarları katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum