Bozyazı SYDV toplantısı Kaymakam Taşdan başkanlığında yapıldı

Mersin’in Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yardım yapılan aileleri mutlaka ziyaret edeceklerini, devletin imkanlarından henüz faydalanmamış ihtiyaç sahiplerinin de tespit edilerek yardım yapılacağını söyledi..

Bozyazı SYDV toplantısı Kaymakam Taşdan başkanlığında yapıldı
Editör: Karamanca
15 Şubat 2017 - 11:35




Mersin’in Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yardım yapılan aileleri mutlaka ziyaret edeceklerini, devletin imkanlarından henüz faydalanmamış ihtiyaç sahiplerinin de tespit edilerek yardım yapılacağını söyledi.
Bozyazı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısı, Kaymakam Taşdan başkanlığında yapıldı. Bozyazı Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vakıf Müdürü İmran Şeref ve Vakıf Mütevelli Heyeti Üyeleri katıldı. Toplantıda, muhtaç ve ihtiyaç sahipleri tarafından vakfa yapılan çeşitli başvuru dosyaları görüşülerek karara bağlandı.
SYDV çalışmaları ile ilgili genel yaklaşımını açıklayan Kaymakam Taşdan, “Çevremize duyarlı olmak durumundayız. Toplumun her kesimini evinde, mekanında ziyaret edecek, çalışma yürüteceğiz. Vakıf mütevelli heyeti ve çalışanları ile birlikte yardım yapılan ailelere mutlaka ziyaretler gerçekleştireceğiz. Devletin imkanlarından henüz faydalanmamış ihtiyaç sahiplerini de tespit ederek yardım yapacağız” dedi.
Vakıf tarafından yapılacak olan çalışmalarda her kesimin katkısını beklediklerini ve bu konuda çağrıda bulunduğunu ifade eden Taşdan, “Muhtarlarımız, kurum amirlerimiz, okul müdürlerimiz, din görevlilerimiz, hülasa bütün toplumun gözü kulağı olan bireyler, insanlar, bizler çevremize duyarlı olmak durumundayız. Muhtaç olup henüz devlet imkanından faydalanmamış insanlarımız var ise bunları bulmamız lazım. Bunların devletin bütün imkanlarından hakkıyla, hukukuyla, hakkaniyete uygun şekilde faydalanmasını sağlamak durumundayız” diye konuştu.
Çalışmalara katkı kapsamında her kesimin görüş, öneri ve tespitlerinin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Taşdan, “Çünkü benim için süzgeçten geçmiş oluyor. Çevremize duyarlı olalım. Toplumun herhangi bir noktasında ihtiyacı olan, devletin merhametine, şefkatine, maddi gücüne, desteğine ihtiyacı olan vatandaşımız var ise mutlaka bunlardan haberdar olalım. Kendisi gelip yardım isteyenler zaten şartlar tutuyorsa yardım alıyorlar. Biz özellikle gelemeyen, gelmeyen, bilmeyen varsa bunları hedef olarak seçmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Taşdan, engelli bireyler için özellikle muhtarlardan bir istirhamı olduğunu da belirterek, her muhtarın kendi mahallesinde bulunan engelli bireyleri mutlaka kendilerine bildirilmelerini ve bu konuda muhtarlardan destek beklediğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum