Reklam

Mezitli Belediyesi, Sevgililer Günü'nde 14 kişiye 14 bisiklet dağıttı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlıklı yaşama yaptığı katkılar dolayısıyla belediyeye verilen ve 350’si gönderilen 850 bisikletten 14’ünü, Sevgililer Günü’nde Mezitli halkına dağıttı..

Mezitli Belediyesi, Sevgililer Günü'nde 14 kişiye 14 bisiklet dağıttı
Editör: Karamanca
15 Şubat 2017 - 09:28




Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlıklı yaşama yaptığı katkılar dolayısıyla belediyeye verilen ve 350’si gönderilen 850 bisikletten 14’ünü, Sevgililer Günü’nde Mezitli halkına dağıttı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesi ve Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’na uyum sürecinde bulunan Türkiye’deki tek belediye olma özelliğini taşıyan Mezitli Belediyesi, vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik amacıyla 14 Şubat Sevgililer Günü’nde vatandaşlara bisiklet hediye etti. Sağlıklı bir şehirde sağlıklı insanların yaşadığı bir Mezitli amacıyla hareket eden Mezitli Belediyesi’nin, önümüzdeki süreçte toplam 850 bisikleti Mezitli halkına dağıtacağı bildirildi.
Bisiklet dağıtım töreni, Mezitli Belediyesi Mezitli Kart tarafından düzenlendi. Törende oldukça heyecanlı anlar yaşayan ve bisiklet sahibi olan Mezitlililer, bisiklet kullanımına teşvik amacıyla bu tür bir uygulamanın önemli olduğuna dikkat çektiler. Sağlıklı bir yaşama pedal çevirecekleri için mutlu olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Mezitli Belediyesi’ne sağlığımızı bu denli ön planda tuttuğu için çok teşekkür ediyoruz. Bu tür teşvik edici çalışmalar bisiklet kullanımı arttıracak, aynı zamanda da daha sağlıklı bir çevreye kavuşmamıza ön ayak olacaktır” dediler.
“Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz”
Törende bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gelecek nesillere daha yaşanabilir sağlıklı bir çevre bırakmak istediklerini söyledi. Bunun bir yolunun da ilçede bisiklet kullanımını artırmak olduğunu belirten Tarhan, bu kapsamda vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Başkan Tarhan, “Mezitli’ye bin 360 metre bisiklet yolu kazandırdık. Bu çalışmamızdan dolayı Sağlık Bakanlığı ilk etapta 350 bisiklet verdi. Bunu önümüzdeki süreçte 850’ye çıkaracaklarını söylediler. Biz de 10 bin 800’e ulaşan Mezitli Kart üyelerimiz arasında başvuranlara kura ile dağıtmaya karar verdik. Çok yoğun bir ilgi var. İlk etapta 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle 14 bisiklet dağıtımı yaptık. Binin üzerinde başvuru arasında kura ile şanlı olan 14 kişi bisikletini aldı. Daha sonra Mezitli Kart aracılığı ile diğer bisikletleri de dağıtacağız. Bugün bana bisiklet çıkmadı diye üzülmesin kimse. Yarınlarda bu kez size de çıkabilir” diye konuştu.
“Amacımız şehrimizin sağlıklı bir şehir, insanlarımızın da sağlıklı insanlar olması. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz” diyen Tarhan, şöyle devam etti: “Bisiklet kazanan talihlilerimizi, bisikletleri kullanırken görürsek biz de burada mutlu olacağız. Bunlar evde kalmasın. Sizler kullanın, çocuklarınız güvenle kullansınlar. Bisiklet kullanımına herkes özensin istiyoruz.”
Mezitli’de ilk etapta belediye birimleri arasında kısa mesafeli ulaşımı bisikletle yaparak bir fark ortaya koymaya çalıştıklarını vurgulayan Tarhan, “Bu ulusal hatta uluslararası alanda büyük ilgi gördü. Biliyorsunuz ben de zaman zaman yemeğe ve yakın yerlere giderken bisiklete biniyorum. Buradaki tek amacım, elbette spor yapmak ama diğer taraftan Mersin’de kamuoyuna bisiklet kullanımını özendirmek istiyorum. Bu hem sağlık hem trafik hem de ekonomik açıdan çok faydalı. Bunu inadına yaygınlaştıracağız. Yediden yetmişe her kesimin bisiklet kullanmasını istiyorum. Çünkü Mezitli’nin coğrafyası, iklimi, topografyası müsait. Bunun kıymetini bilelim ve bundan yararlanalım. Biz Mezitli’den başlatarak tüm Türkiye’ye örnek olarak yaymak istiyoruz. Bisiklet pedalı durursa hayat durur. Bisiklet pedalını çevirdikçe siz de hareket edersiniz. Bunu hayata benzetmek gerekir. Hepimizin hayatında bisiklet pedalını sürekli çevirelim ki ileriye doğru yol alabilelim” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum