Reklam

TESK Başkanı Palandöken'den vergi indirimine ilişkin değerlendirme

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergisini peşin ödeyene 5 puanlık indirimin vergide adalet sağlanması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Esnafın, çiftçinin düzenli bir geliri olmaması nedeniyle zaman zaman vergi ve primlerin ödenmesinde sorunlar yaşanıyor. Bu indirim, vergisini düzenli olarak ödeyenler için teşvik niteliğindedir" dedi..

TESK Başkanı Palandöken'den vergi indirimine ilişkin değerlendirme
Editör: Karamanca
07 Şubat 2017 - 08:21




Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergisini peşin ödeyene 5 puanlık indirimin vergide adalet sağlanması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Esnafın, çiftçinin düzenli bir geliri olmaması nedeniyle zaman zaman vergi ve primlerin ödenmesinde sorunlar yaşanıyor. Bu indirim, vergisini düzenli olarak ödeyenler için teşvik niteliğindedir" dedi.
TESK Genel Başkanı Palandöken, sosyal güvenlik primlerindeki 5 puanlık indirimin, prim tahsilatına büyük bir etkisinin olduğunun altını çizerek, "SGK primlerini zamanında ve eksiksiz ödeyenlere uygulanan 5 puanlık indirim nedeniyle birçok işveren, diğer borçlarını aksatsa bile sırf indirimden yararlanabilmek için primlerini zamanında ödemeye çalışıyor. Bu da prim tahsilatını artırıyor. Dolayısıyla vergide de aynı indirimin yapılması, bu indirimden yararlanmak isteyenler için hem önemli bir avantaj sağlayacak hem de devletin vergi tahsilatı artacak" ifadelerini kullandı.
Esnafın, çiftçinin düzenli bir geliri olmaması nedeniyle zaman zaman vergi ve primlerin ödenmesinde sorunlar yaşandığını kaydeden Palandöken, "Bu indirim vergisini düzenli olarak ödeyenler için teşvik niteliğindedir" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum