UMKE hayat kurtarmaya devam ediyor

Bingöl’de hastaların imdadına koşan UKME, çığ tehlikesinin olduğu bölgede, 2 hastayı 8 saatlik çalışmayla kurtardı..

UMKE hayat kurtarmaya devam ediyor
Editör: Karamanca
07 Şubat 2017 - 07:41




Bingöl’de hastaların imdadına koşan UKME, çığ tehlikesinin olduğu bölgede, 2 hastayı 8 saatlik çalışmayla kurtardı.
Son 25 yılın en sert kışının yaşandığı Bingöl’de, kırsal kesimde hayat durma noktasına geldi. Kar kalınlığının iki metreyi aştığı yüksek kesimlerde, hastaların imdadına İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) koşuyor.

Canlılarını siper ettiler
Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Kırık köyü yukarı ve aşağı Otluca mezralarında iki hasta olduğu ihbarını alan UMKE, hazırlıklarını tamamladıktan sonra 6 kişilik ekiple yola koyuldu. Kırık köyünden sonra paletli ambulansla yola devam eden ekip, kar kalınlığının bir metreyi aştığı bölgede güçlükle ilerledi. Yoğun tipiden dolayı yolu görmekte güçlük çeken ekipler, zaman zaman kar kaplı yolda yürüyerek paletli ambulansa yön gösterdi.

Çığ tehlikesine rağmen hastalara ulaştılar
İki kez çığın düştüğü Yukarı Otluca mezrasına paletli ambulansla gidemeyen ekipler, yaklaşık 500 metre yürüyerek bacağında ödem oluşan Mehmet Yıldız’a ulaştı. İlk müdahalesi yapılan Yıldız, battaniyeye sarılarak köylülerin yardımıyla paletli ambulansa kadar taşındı.
Dönüş yoluna geçen ekipler, Aşağı Otluca mezrasında kalp rahatsızlığı bulunan 64 yaşındaki Filit Temiz’i de paletli ambulansa alarak yola koyuldu. Zorlu ilerleyişin ardından Kırık köyüne ulaşan ekipler, hastaları 112 sağlık ekibine teslim etti. Zorlu operasyonu 8 saatte tamamlayan UMKE, başarılı bir kurtarma operasyonuna daha imza attı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum