ÇAYKUR'un Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, ÇAYKUR’un Türkiye Varlık Fonuna devrini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi..

ÇAYKUR'un Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi
Editör: Karamanca
06 Şubat 2017 - 14:09




AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, ÇAYKUR’un Türkiye Varlık Fonuna devrini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.
ÇAYKUR’un bir çok kamu kurumu ve iktisadi teşebbüsü ile birlikte Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesi ile ilgili olarak AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar bir basın açıklaması düzenledi. Ayar yaptığı açıklamada, iddiaların aksine ÇAYKUR’un Varlık Fonuna devrini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Ayar yaptığı açıklamada, “Türkiye Varlık Fonu 2016 yılında devlete ait varlıkların yönetilmesi için kurulmuş Başbakanlığa bağlı adı üzerinde fondur. G20 ülkelerinin tamamında var olan bu fon yapılanması nasıl çalışıyorsa Türkiye Varlık Fonu da öyle çalışacak. Türkiyenin devasa kuruluşları ile beraber ÇAYKUR’un da bu fona devredildiği doğrudur. ÇAYKUR’un 1990’lı yıllardan beri Özelleştirme İdaresine devredilmiş olduğunu herhalde herkes biliyordur. Bugün yapılan ise Özelleştirme İdaresinden alıp Türkiye Varlık Fonuna devredilmesidir. Bu devredilme meselesinde bir şeyler arayanlar varsa burada kötü bir durum yok. Bilakis Özelleştirme İdaresinden alındığı için iyi bir gelişmedir. Kaldı ki; devletin bir kurumundan başka bir kurumuna bağlanması ÇAYKUR çalışanlarına, Çay Müstahsillerine ve ÇAYKUR paydaşlarına herhangi bir şey kaybettirmez” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum