Sivas'ın 'Gürültü Haritası' çıkarılacak

Sivas Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kentte gürültü kirliliğinin önüne geçilmek için toplantı düzenlendi..

Sivas'ın 'Gürültü Haritası' çıkarılacak
Editör: Karamanca
02 Şubat 2017 - 12:48




Sivas Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kentte gürültü kirliliğinin önüne geçilmek için toplantı düzenlendi.
Sivas Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun ve ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı. Stratejik Plan Çevre Mühendisi Deniz Sarı yaptığı sunumda gürültü kirliliği eylem planının 18 ayda hazırlanacağını söyledi.
Türkiye’de gürültü kirliliği sorununun gündeme gelmeye başlamasının olumlu bir durum olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Sami Aydın,"Bazı şeylere yeni vakıf oluyoruz. Bu ülkemizin geliştiğinin göstergesidir. Gürültü kirliliği konusu da Türkiye’de yeni yeni konuşulmaya başladı. Gerek TÜBİTAK’ın gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu konuya hassasiyet göstermesi son derece önemli. Çalışmayı Sivas adına çok gerekli görüyoruz. Stratejik planın hazırlanıp stratejik planın tamamlanmış olması çok önemli bir adım" dedi.
Hazırlanacak eylem planı doğrultusunda, gürültü kirliliğinin sosyal yaşama etkisini azaltmak için özellikle bina ve eğlenceye yönelik iş yeri ruhsatlandırmaların da önemli bir kriter olarak gözetileceğini söyleyen Aydın,"Eylem planını 18 ay içerisinde en verimli şekilde hazırlayarak bundan sonraki adımlarımızı atarken, gerek imarla ilgili gerek kentsel dönüşümde gerekse eğlence tarzı binaların ruhsatlandırılmasında bize ışık tutacaktır." diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum