Sivas'taki FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 46'ya yükseldi

Sivas merkezli 16 ilde 27 Ocak’ta düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen polislere yönelik operasyonda gözaltı sayısı 46’ya yükseldi..

Sivas'taki FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 46'ya yükseldi
Editör: Karamanca
02 Şubat 2017 - 10:05




Sivas merkezli 16 ilde 27 Ocak’ta düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen polislere yönelik operasyonda gözaltı sayısı 46’ya yükseldi.
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulunda görev yapan ve KHK ile görevlerinden ihraç edilen, aralarında rütbeli polislerin de bulunduğu kişilere yönelik operasyonda daha önce 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Operasyonun devamında 15 polis memuru hakkında daha gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan polis memurlarından 8’i Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Operasyon kapsamında firari olan 10 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla’da başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 19 kişi tutuklanmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum