Reklam

Karaman Lisesi Eğitim Koçluğu İçin Portekiz'e Gidiyor

Karaman Lisesinin “Eğitim Koçluğu” alanında kazanım sağlamak için, Portekiz’e

Karaman Lisesi Eğitim Koçluğu İçin Portekiz'e Gidiyor
Editör: Karamanca
13 Ocak 2017 - 14:26




Karaman Lisesinin “Eğitim Koçluğu” alanında kazanım sağlamak için, Portekiz’e gidecek olan öğretmen ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ziyaret etti.
Karaman Lisesi, 2016 yılında Türkiye Ulusal Ajansına sunduğu projesiyle hibe almaya hak kazanan “Plan B” isimli erken okul terkini önleme konulu projenin 2. hareketliliği için Portekiz´e gidiyor.


“Karaman Lisesi ilimizdeki diğer okullara örnek teşkil etmektedir”


Karaman Lisesinin idarecilerini ve öğretmenlerini tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Plan B” ve  “Hi! Great Home SCHOOL”  isimli projeleri ile Karaman Lisesinin ilimizdeki diğer okullara örnek teşkil ettiğini belirtti. Asım Sultanoğlu, “Projeler, ülkemizdeki eğitim sistemi ile Avrupa’daki eğitim sistemini kıyaslama bakımından ve Avrupa’daki eğitim alanında uygulanan iyi örneklerin ülkemize entegre edilmesi açısından önemli bir yere sahiptir” diye konuştu.


“Projelerin temel amacı, ülkemizdeki öğrencileri geleceğe hazırlamaktır"


Projelerin temel amacının ülkemizdeki öğrencileri geleceğe hazırlamak olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu, “Hedefimiz, öğrencilerimizin gelecekte daha iyi yerlerde olması ve dünyadaki akranları ile rekabet etmelerini sağlamaktır. Rekabet etme sadece akademik başarıyla olabilecek bir durum değildir. Akademik başarının yanında sosyal ve kültürel alanlarda da en iyi şekilde yetiştirmeliyiz” dedi.


“Bizi biz yapan değerlerimizi yaşatıp sonraki nesillere aktarmakla sorumluyuz”


Türk toplumunun diğer toplumlardan ayıran merhamet, vatanseverlik ve misafirperverlik gibi çok önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu,  “Bizi biz yapan değerlerimizi yaşatıp sonraki nesillere aktarmakla sorumluyuz. Böyle güzel projeler hedeflediğimiz amaçlara erişmemiz açısından çok önemli. Karaman Lisesini bu noktada takdir ediyor ve diğer okullarımıza örnek olarak gösteriyorum” dedi.


“Bizim için her öğrenci kaybedilmeyecek kadar değerli ve kıymetlidir”


Her öğrencinin kaybedilmeyecek kadar değerli ve kıymetli olduğunun altını çizen İl Müdürü Sultanoğlu, “Bizler için üniversite sınavında 160 soru çözen öğrenci de 80 soru çözen öğrenci de önemli ve kıymetlidir. Bizim sadece doktora, mühendise ve öğretmene ihtiyacımız yok. Ülkemizin mesleki ve ahlaki değerlerle yetişmiş fırıncıya, temizlik işçisine ve tamirciye de ihtiyacı var. Bizim bu noktadaki görevimiz toplumun ihtiyacı olan nitelikli bireyleri yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.


Proje konusunda bilgiler veren Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman, projenin ilk ayağında Almanya’nın Berlin şehrinde “Kariyer Planlama ve Takibi” üzerine 6 öğretmenlerinin eğitim aldığını ve bu konuda çeşitli kurumlarda gözlemler yapıldığını belirtti.


“Meslek Tanıtım Fuarı düzenlemek istiyoruz”


Proje koordinatörü Hakan Ceylan projenin amaçlarını nitelikli, özgüvenli ve geleceğini planlayabilen bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek,  bu amaca erişmek için Almanya’da yapılan gözlemler doğrultusunda  “Meslek Tanıtım Fuarı” düzenlemek istediklerini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, bu konuda yapılacak çalışmaların il geneline yayılması noktasında Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli tüm desteği vereceklerini ifade ederek Portekiz’deki eğitime katılacak olan öğretmenlere başarılar diledi.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum