Reklam

Karaman'da Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğünün bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu imzalanan protokolle çalışmalarına başladı..

Karaman'da Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı
Editör: Karamanca
12 Ocak 2017 - 13:34




Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğünün bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu imzalanan protokolle çalışmalarına başladı.


Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Musa Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, İşkur İl Müdürü Kenan Ateş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkan Vekili Ahmet Özer ve okul müdürleri katıldı. İmza töreninden önce bir konuşma yapan Vali Süleyman Tapsız, Karaman ve ülke ekonomisini geliştirerek yarınlara taşıyacak, sanayi ve hizmet alanlarının ihtiyacı olan itici güç, genç nüfusun nitelikli ve donanımlı yetiştirilmesinin amaçlandığı, devlet ve özel sektör işbirliğiyle yapılacak bu çalışmanın önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.


İmzalanan çalışma protokolü çerçevesinde, kurul bünyesinde yapılacak çalışmalarla sektörlere yönelik sorun ve çözüm yolları için işbirliği içerisinde yerel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda, eş güdümlü çalışılarak, atölye ve laboratuvarların desteklenmesi, işletmelerin ortak kullanılması, staj imkanları, okullarda bölümlerin açılması veya kapatılması, ortak proje çalışmaları, ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak planlama ve uygulamalar ile öğrencilerin kaliteli ve donanımlı yetişmiş elemanlar olarak iş gücü piyasasına bütünleşmesi amaçlanıyor.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum