İzmir'de Patlama

Yüreğimizi yakan son dakika haberi İzmir’den geldi. İzmir Adliye binası yakınlarında büyük patlama oldu. Patlama adliyenin C kapısı yakınında oldu. 2 terörist öldürüldü.

İzmir'de Patlama
Editör: Karamanca
05 Ocak 2017 - 14:20




İzmir Bayraklı Adliyesi yakınında sebebi belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın nedeni konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Polisle teröristler arasında çatışma çıktı. Olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlem alındı. 


İZMİR'DEKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI


İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi. RTÜK'ten yapılan açıklamada "Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildi" denildi.

Görgü tanığı avukat Çağatay Akar, NTV’ye yaptığı açıklamada çok şiddetli bir patlama duyduklarını söyledi. Akar, “Bir patlama sesi duyuldu. Sonra çatışma meydana geldi. Çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Çok sayıda ambulans ve polis aracı sevk edildi.” dedi. 

İzmir’de yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre 1 polis şehit oldu, aralarında polislerin de bulunduğu 10 kişi yaralandı.


Saat 15.30 sıralarında İzmir Adalet Sarayı C Kapısı önünde polis kulübesi noktasında bombalı araçla saldırı yapıldı. Ardından polise 2 terörist tarafından ateş açıldı. Polise ateş açan 2 terörist etkisiz hale getirilirken, olayda 1 polis şehit oldu. Olayda yaralanan aralarında polislerin de bulunduğu 10 kişi Ege Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerine 112, ambulans, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.
Öte yandan, 3. bir terörist olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.


Olay yerinde toplanan vatandaşlar saldırıya tepki gösteriyor.

 


5149

YORUMLAR

  • 0 Yorum