TİKA'dan Özbekistan'daki hastanelere tıbbi donanım desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan’ın Harezm Vilayeti’nde bulunan Onkoloji Dispanseri ve Cumhuriyet İhtisaslaştırılmış Üroloji Merkezi Harezm Bölümü’ne tıbbi donanım desteğinde bulundu..

TİKA'dan Özbekistan'daki hastanelere tıbbi donanım desteği
Editör: Karamanca
03 Ocak 2017 - 07:04




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan’ın Harezm Vilayeti’nde bulunan Onkoloji Dispanseri ve Cumhuriyet İhtisaslaştırılmış Üroloji Merkezi Harezm Bölümü’ne tıbbi donanım desteğinde bulundu.
TİKA tarafından Özbekistan genelinde sağlık alanında yürütülen proje ve faaliyetlere bir yenisi daha eklendi. Özbekistan’ın Harezm Vilayeti’nde bulunan Onkoloji Dispanseri ve Cumhuriyet İhtisaslaştırılmış Üroloji Merkezi Harezm Bölümü’nün modern tıbbi cihazlarla donanımı TİKA tarafından sağlandı. Proje kapsamında, TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Özbekistan’da görevlendirilen Sağlık Bakanlığı Ankara Numune Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Yılmaz Aslan, anılan hastaneler için TİKA tarafından temin edilen tüm cihazların muayene ve kontrolünü gerçekleştirdi. Aynı zamanda, bu cihaz ve ekipmanların kullanımı hakkında bilgiler de veren Aslan, Üroloji Hastanesi Başhekiminin de içlerinde yer aldığı Özbek ürologlar ile birlikte iki Özbek hastanın ameliyatına girerek bu cihazların ilk kullanımını da gerçekleştirmiş oldu.
Cumhuriyet İhtisaslaştırılmış Üroloji Merkezi Harezm Bölümü’nde ürolog olarak görev yapan Uzman Doktor Alisher Boboyev, hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için ihtiyaç duydukları tüm malzemelerin TİKA tarafından kendilerine sağlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu ekipmanları Türkiye ve Türk halkından bir armağan olarak gördüklerini, bundan da büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Bahse konu hastaneler için satın alınan tıbbi cihaz ve ekipmanların, yılda 2 bin 500 hastanın tedavi edildiği Üroloji Merkezi ve yılda 4 bin 500 hastanın tedavi gördüğü Onkoloji Merkezindeki koşulların iyileştirilmesine ve bu merkezlerde tedavi edilen hasta sayısının artırılmasına büyük katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum