Bingöl terörü lanetledi

Bingöl’de bir araya gelen binlerce vatandaş dev Türk bayrakları açarak terör örgütü PKK’yı lanetledi..

Bingöl terörü lanetledi
Editör: Karamanca
19 Aralık 2016 - 09:56




Bingöl’de bir araya gelen binlerce vatandaş dev Türk bayrakları açarak terör örgütü PKK’yı lanetledi.
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde bir araya gelen Bingöl’deki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İstanbul ile Kayseri’de gerçekleştirilen terör saldırılarını protesto etmek için “Teröre Lanet, Şehide Saygı” mitingi düzenledi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen mitingde bir araya gelen binlerce vatandaş, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.
Burada STK’lar adına ortak basın metnini okuyan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, terör saldırılarının 15 Temmuz işgal kalkışmasından bağımsız olmadığını söyledi. Tan, “PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKPC gibi bu ülkeye musallat olmuş terör örgütlerinin yuları bir merkezin elinde olup her biri küresel üst aklın birer piyonudurlar, ambalajları farklı olsa da taşıdıkları ürün, yönetildikleri el aynıdır. Ümmetin umudu ve son kalesini ve de kalenin muhafızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmeden emellerine ulaşamayacaklarını bilen küresel kirli akıl, tüm gücüyle saldırmaktadır. Görülmektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti ile ve Türk milleti ile hesabı olanlar dört bir koldan saldırıyor. Bu devlet, bizim en değerli varlığımız. Bu devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevidir. Gün, yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil, birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür. Milletimiz büyük bir millettir. Büyüklüğümüzü vakur duruşumuzla, olaylara gerçekçi yaklaşımımızla göstereceğiz. Ülkemizdeki eli kanlı terör örgütlerinin dış mihraklar ve devletler tarafından desteklendiği bilinen bir gerçektir. İnsanlığa sığmayan, hiçbir haklı gerekçesi olamayacak, hain saldırıların taşeronları da failleri de bellidir. Bu ülkenin, kahramanları da, hainleri de bellidir. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu ülkeyi, atalarımız canlarını vererek ve aziz kanlarını dökerek vatan yapmışlar ve bize emanet etmişlerdir” dedi.
Terörün asla emeline ulaşamayacağını vurgulayan Tan, şunları söyledi:
“Biz de diyoruz ki, topunuz gelin, bütün güçleriniz ile gelin. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. STK’lar ve Meslek Odaları olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ve yine diyoruz ki, sahipsiz vatanın batması haktır, siz sahip çıkarsanız bu vatan batmayacaktır. Vatanına sahip çıkan siz yiğit kardeşlerime selam olsun. Son olarak, günümüze kadar şehit olan polislerimize, askerlerimize ve korucularımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.”
Mitinge, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum