Bingöl Belediyesi kar görevinde

Bingöl Belediyesi, 6 greyder, 2 kepçe, 8 kamyon ve 60 personelle karla mücadele çalışmalarına devam ediyor..

Bingöl Belediyesi kar görevinde
Editör: Karamanca
15 Aralık 2016 - 07:48




Bingöl Belediyesi, 6 greyder, 2 kepçe, 8 kamyon ve 60 personelle karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.
Bingöl Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi için 3 greyder ve 2 kepçenin kiraladığı belirtilerek, “Çarşamba itibariyle etkisini arttıran kar yağışı; şiddetli rüzgârın da etkisiyle günlük yaşamı olumsuz etkilemiş, kent merkezindeki yolların kapanması ve araç trafiğinin güçlükle sağlanmasına sebep olmuştur. Yaşanan sıkıntıların bertaraf edilip gerek yaya, gerekse araç trafiğinin normale döndürülebilmesi için daha önceden hazırlıklarını tamamlayan Bingöl Belediyesi, 3 greyder, 4 kepçe, 8 kamyon ve 60 personelle karla mücadele çalışmalarına başlamıştır. Kar yağışının yoğunlaşması üzerine kiralama marifetiyle 3 adet greyder ve 2 adet kepçe daha karla mücadele faaliyetlerine dâhil edilmiştir. İlerleyen zamanlarda duruma göre ek takviyeler de söz konusu olabilir.” denildi.
Karla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için araç sahiplerine çağrı yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Yoğun kar ve şiddetti rüzgâr nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklıkların giderilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olan karla mücadele ekiplerimizin karşılaştığı en ciddi sorun, şüphesiz yol kenarlarına park edilen araçlardır. Bu sebeple araç sahiplerinden beklentimiz, çalışmaların kesintisiz sürdürülebilmesi için özellikle ana arterlerde yol kenarına araç park etmemeleridir. Ara yollarda da itfaiye, ambulans ve kar küreme araçlarının geçişine mani olmayacak şekilde park edilmesi, daha faydalı olacaktır. Araç park edildiğinde, doğabilecek sıkıntıların hesaba katılması ve hassasiyet gösterilmesi daha az sorun demektir.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum