Reklam

TL'ye destekte engel tanımadılar

Gaziantep’te bir grup fiziksel engelli, dolarlarını bozdurarak Türk Lirası’na destek oldu..

TL'ye destekte engel tanımadılar
Editör: Karamanca
08 Aralık 2016 - 05:59




Gaziantep’te bir grup fiziksel engelli, dolarlarını bozdurarak Türk Lirası’na destek oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doları bozdurun çağrısına destek vermek isteyen Necip Açıkgöz, dolarını bozdurmak istediğini söyleyerek üyesi olduğu Fiziksel Engelliler Derneğinden yardım istedi. Derneğin de girişimi ile 12 engelli, ellerindeki dövizleri bozdurma kararı aldı. Gaziantep’te Kapalı Çarşı’ya giden engelliler, 5 ile 25 dolar arasındaki dövizlerini bozdurmak istedi.

Uzun süre beklediler
Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Halil Oğul ile birlikte döviz bürosuna giden engelliler, dolar bozduranların yoğunluğu nedeniyle uzun süre dışarıda bekledi. Sıranın kendilerine gelmesi üzerine ise tüm engelliler adına Necip Açıkgöz, akülü sandalyesi ile döviz bürosuna girerek, kendisinin ve arkadaşlarının dolarlarını bozdurdu.

Basamak engelini aştı
Necip Açıkgöz, döviz bürosundaki basamak nedeniyle içeriye girmekte zorlanınca yardımına dernek başkanı İbrahim Halil Oğul ile çevredeki vatandaşlar yetişti. Açıkgöz’ün bulunduğu akülü araç, havaya kaldırılarak, basamağa çıkarıldı.

Dolarları tek tek teslim etti
Açıkgöz, kendisine ait 20 doları ve arkadaşlarına ait dolarları tek tek arkadaşlarının isimlerini sayarak, döviz bürosundaki görevliye verdi. Açıkgöz, “Reisimiz dolarlarınızı bozdurun diye çağrıda bulundu. Biz de bu dolarlarımızı bozdurarak, Türk Lirası’na katkı vermek istedik” dedi. Açıkgöz, yine çevredeki insanların yardımı ile basamaktan indi.

Yastık altında dövizi olanlara çağrı
Dernek Başkanı İbrahim Halil Oğul, “Türkiye’de yaşadığımız için Türk parasına sahip çıkmak zorundayız. Engeli kardeşlerimiz de birikimleri olan 5,10,15,20,25 dolarlarını bozdurmak istediklerini söyledi. Biz de yastığının altında doları Euro’su olan insanlara örnek olmak amacıyla birlikte olalım istedik. Dolarlarımızı bozdurarak, hem ülkeye katkı sağlamış, hem de ülkemize sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz. Engelliyiz ama biz de bu vatanın evlatlarıyız. Tüm vatandaşlarımızın, ABD ve AB ülkelerine tepki amacıyla dolarlarını bozdurmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Dolar bozdurdular, kahveyi kaptılar
Ellerinde TL pankartları ve dolarla döviz bürosuna gelen engellileri gören bir seyyar kahve satıcısı da duygulandı. “Beyler dolarını bozdurana kahve beleş” diyen seyyar satıcı ise engellilere bölgede meşhur olan Menengiç Kahvesi ikramında bulundu.
Toplamda 225 dolar bozduran engeliler, döviz bürosu önünden ise geldikleri akülü araçlarla konvoy halinde ayrıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum