Karaman'daki Bu Sır Çözülmeyi Bekliyor

2012 yılında Karaman’da düzenlenen etkinliklerle kutlanan 735. Türk Dil Bayramının

Karaman'daki Bu Sır Çözülmeyi Bekliyor
Editör: Karamanca
07 Aralık 2016 - 13:05




2012 yılında Karaman’da düzenlenen etkinliklerle kutlanan 735. Türk Dil Bayramının üzerinden yıllar geçmesine karşın o dönemde yapılan harcamaların üzerindeki sır perdesi bir türlü aralanamıyor.

Kamuoyunu uzun süre meşgul eden olayla ilgili dosya hakkında, geçtiğimiz aylarda soruşturma başlatıldı. Soruşturma süresince konuyla ilgili iki kurum arasında mekik dokuyan evrakların bir dönem kısmi olarak kaybolduğu bile konuşuldu. Dosya içerisindeki harcamalarda şişirme olduğunun yanı sıra özellikle iki günlük otel giderinin 40 bin TL gösterildiği gibi iddialar var. Yapılan inceleme sonucunda kamu çalışanlarına çıkartılan Zimmet, sonunda tebliğ edilmeye başlandı.

Zimmet Nedir

TCK Madde 247’ye göre Zimmet suçu kamu görevlisi olan şahsın, görevi nedeniyle zilliyetliği kendisine verilmiş olan veya gözetimiyle sorumlu olduğu mallar üzerinde görev çerçevesine aykırı bir şekilde tasarrufta bulunması, bu malları kendisinin veya irtibatlı bulunduğu bir başkasının zimmetine geçirmesi olarak tanımlanıyor.

Başrolde Salih Baldız Var

Toplamda 6 kişiye çıkartılan Zimmette en yüksek rakamlar, eski il özel idaresi genel sekreteri Salih Baldız ve bazı isimlere çıktı. Gecikme faizi de eklenen zimmetlerde 30 bin Tl den başlayan rakamlar bu iki isme gelindiğinde 200 binin üstüne çıkıyor.

Şu günlerde Trabzon’un Araklı ilçe kaymakamlığına atanan, il özel idaresi genel sekreteri Ahmet Günaydın tarafından Yaklaşık üç ay evvel kişilere ‘Zimmet’ çıkartılarak ödemeleri istenen tutarlar, siyasilerin baskısı sonucu sümel altı edilmişti. Geçen hafta izinli olan Ahmet Günaydın, 05.12.2016 Pazartesi göreve başladığı ilk günde acele ile tekrardan ödeme emrini giderayak hazırlatıp imzalayarak tebliğe gönderdi. Tayin olduğu bilgisi alındıktan sonra hazırlanan bu ödeme emri, Karaman’da bir siyasi hesaplaşma mı var sorusunu akıllara getirdi.

Zimmet mi Himmet mi?

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yurt genelinde başlatılan FETÖ operasyonları çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenilen eski Karaman il özel idaresi genel sekreteri Salih Baldız’ın bu dosyada olması ve dosyanın uzun bir zaman süresince çözülememesi Devletin parasının hangi işlerde kullanıldığı konusunda şüpheleri iyiden iyiye artırıyor. Karaman’da 4 yıl önce harcanan devlete ait paraların hesabını kim verecek? Bu paralar nerede kullanıldı veya kimlere verildi, akıbeti nedir? 

Karaman kamuoyu bu soruların cevabını ve gerekli yaptırımın yapılmasını bekliyor.

 

Haber / Karamanca.net / Be. Ra

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum