Reklam

Türkiye'nin 2050 Vizyonu Karaman'da Konuşuldu

Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hızır Murat Köse ‘’Türkiye’nin 2050 Vizyonu,

Türkiye'nin 2050 Vizyonu Karaman'da Konuşuldu
Editör: Karamanca
07 Aralık 2016 - 11:06




Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hızır Murat Köse ‘’Türkiye’nin 2050 Vizyonu, Hedeflerimiz ve Sorumluluklarımız’’ İsimli konferansta Karamanlı Öğrencilerle buluştu. İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şubesi tarafından organize edilen konferans Hatuniye Medresesinde yapıldı. 


 Hızır Murat Köse, gençlere 2050 yılında dünya üzerindeki öngörülen dengelerden bahsetti. Geçmişten günümüze kadar Dünyada hüküm sürmüş medeniyetlerden bahseden Köse Çin, Mısır, Bizans, Osmanlı, Avrupa ve Amerika’ya kadar yeryüzünde hakimiyet kurmuş medeniyetlerin doğudan batıya doğru gözle görülür bir değişim yaşadıklarına değindi ve 2050 yılında eldeki verilerden çıkarılan sonuca göre üstünlüğün doğu medeniyetlerine geçmesinin öngörüldüğünü söyledi. Dünyada büyük bir ekonomik dengesizlik olduğunu söyleyen Köse, Dünyadaki servetin büyük çoğunluğuna sahip olan insanların Dünya nüfusunun yüzde biri bile etmediğine vurgu yaptı.

Şu anda dünyanın süper gücü olarak görülen Amerika’nın 2050’de bu gücünü kaybedeceğini ve muhtemelen Çin’in ekonomik anlamda dünyanın en gelişmiş ülkesi olacağını kaydetti. Türkiye olarak yeni Dünya düzeninde söz sahibi olabilmek adına günümüz gençliğine çok önemli işler düştüğüne vurgu yapan Köse, 2050 yılının mimarlarının günümüz gençliği olduğunu belirtti ve şu soru ile konferansını noktaladı: 2050 yılında hangi konumda olmak istediğinize sizler karar vereceksiniz, yönetilen konumda mı olmak istiyorsunuz, yöneten mi?  Dünyada sözü dinlenen bir ülke mi olmak istiyorsunuz, söz dinleyen mi? 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum