İzmir'de Tarihi Eserleri Satamadan Yakayı Ele Verdi

İzmir’in Menderes ilçesinde, bir tarihi eser kaçakçısına yönelik düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen madeni paralar, el yazması Arapça kitap ve tabancalar ele geçirildi..

İzmir'de Tarihi Eserleri Satamadan Yakayı Ele Verdi
Editör: Karamanca
06 Aralık 2016 - 08:34




İzmir’in Menderes ilçesinde, bir tarihi eser kaçakçısına yönelik düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen madeni paralar, el yazması Arapça kitap ve tabancalar ele geçirildi.


İzmir İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser satışı istihbaratı üzerine kaçakçılara göz açtırmadı. Menderes ilçesine bağlı Orta Mahallede harekete geçen Özdere Jandarma Karakol Komutanlığı, B.D. isimli şüpheli bir şahsın evine baskın yaptı. Baskınlarda tarihi eserlere müşteri aradığı iddia edilen B.D.’nin evinde, tarihi eser olduğu değerlendirilen bir çift deri çarık ayakkabı, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 38 adet madeni para, bir adet el yazması Arapça kitap, yine tarihi olduğu değerlendirilen bir adet toplu tabanca, eski zamanlardan kalma bir adet ağızdan dolma tabanca ele geçirildi. Tabancalar incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderilirken, diğer ele geçirilen malzemeler ise İzmir İl Kültür Turizm Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.


B.D.’nin işlemleri ise devam ediyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum