Reklam

İzmir'de müezzini darp edenlere 40 yıl hapis talebi

İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun’un darp edilmesine ilişkin iddianame kabul edilirken, şahıslara toplam 40 yıl hapis cezası talep edildi..

İzmir'de müezzini darp edenlere 40 yıl hapis talebi
Editör: Karamanca
06 Aralık 2016 - 09:34




İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun’un darp edilmesine ilişkin iddianame kabul edilirken, şahıslara toplam 40 yıl hapis cezası talep edildi.
İzmir’in Narlıdere ilçesinde Kutlu Yalvaç Camisi müezzininin darp edilmesine ilişkin hazırlanan iddianame, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Müezzini sela okuduğu gerekçesiyle darp eden ikisi kadın üç kişinin iddianamesi İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlandı. İddianamede, tutuklu sanık Adil C. hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve kasten yaralama suçlamalarından 13 yıl, firari sanık İlknur C.F. hakkında "FETÖ/PDY terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kasten yaralama, mala zarar vermek suçlamalarından 17 yıl ve tutuksuz sanık Pınar D. hakkında ise silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası talep edildi.
İddianamede, "Yürütülen soruşturmada şüphelilerin her ne kadar FETÖ/PDY terör örgütünden aldıkları talimat çerçevesince anılan eylemi gerçekleştirdiklerine dair somut bir delil elde edilememişse de olayın meydana geldiği saat itibariyle darbe girişiminin mahiyeti kesin olarak anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.
Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisinin müezzini Mehmet Kuzgun, 15 Temmuz gecesi sela okudu. Kuzgun, sela okumasından kısa bir süre sonra camiye gelen, aralarında kadınlarında bulunduğu üç kişi tarafından darp edilmişti. Olaylar ise saniye saniye kameralar yansımıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum