Reklam

Karaman'da Okullar Bu Projelerle Daha da Güzelleşiyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Beslenme Dostu Okullar Programı” ve “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü”

Karaman'da Okullar Bu Projelerle Daha da Güzelleşiyor
Editör: Karamanca
05 Aralık 2016 - 14:04




Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Beslenme Dostu Okullar Programı” ve “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” kapsamında "Beyaz Bayrak" ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikalarını almaya hak kazanan okullara sertifikaları törenle verildi.
Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Halk Sağlığı Şube Müdür Vekili Nedim Akgün, projelerden sorumlu İl Koordinatörü ve Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Programın açış konuşmasını Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Okul Müdürü Rukiye Kurt yaptı. Proje kapsamında yapılan çalışmalarını anlatan Rukiye Kurt,  2014 – 2015 eğitim öğretim yılında “Temiz Okul, Sağlıklı Okul” projesi kapsamında beyaz bayrak sertifikası aldıklarını belirterek  “Beslenme Dostu Okul” projesine de başvuru yaparak gerekli çalışmalar sonrasında “Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazandıklarını dile getirdi.


Açış konuşması sonrasında İl Halk Sağlığı Şube Müdür Vekili Nedim Akgün bir konuşma yaptı. Nedim Akgün projelerin yürütülebilirliği açışından okulların özverili bir çalışmaya imza attığını belirterek projelerde emeği geçen okul yöneticilerine, öğretmenlere ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.  


Düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu “Beslenme Dostu Okullar Programı” ve “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” kapsamında alınan “Beyaz Bayrak" ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikalarının önemli olduğunu ifade etti.  Günümüz insanlarının yaşadığı en önemli sağlık sorunlardan birinin diyabet ve obezite olduğunu belirten İl Müdürü Sultanoğlu,  “Sağlıklı beslenmenin ve sporun olmadığı toplumlarda diyabet ve obezite hastalıkları baş göstermektedir” diye konuştu.


İl Müdürü Asım Sultanoğlu özellikle diyabetin önüne geçilebilmesi için okul öncesi eğitiminden başlayarak her kademedeki öğrencilere sağlıklı beslenmenin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme yapılması gerektiğinin altını çizdi. Sultanoğlu, “Diyabet ve sağlıklı yaşam konusunda öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize ve velilerimize gerekli bilgiler verilmelidir” diyerek konuşmasına devam etti. 


Eğitim hayatının sadece akademik yönünün değil kıymetli davranışlar kazandıracak çalışmaların da önemli olduğunu vurgulayan İl Müdürü Asım Sultanoğlu, “Verdiğimiz bilgiler ışığında kıymetli davranışları kazanmış ve değerlerimize sahip çıkan öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.


“Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolünün” önemine de değinen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Beyaz Bayrak Projesine” 30 okulumuz başvuru yaptı ve 16’sı “Beyaz Bayrak” sertifikası almaya hak kazandı.  Beyaz Bayrak almak önemli bir hadisedir. Özverili çalışmalarıyla sertifikaya almaya hak kazanan okullarımızdaki yönetici ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi. 


Projeler konusunda okullarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren projeden sorumlu Şube Müdürü Hasan Topal “Beslenme Dostu Okullar Programı” iş birliği protokol amacının okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortam ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi olduğunu belirtirken, "Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolünün" ise eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.


Tören minik öğrencilerin hazırlamış oldukları gösteriler ve okunan şiirlerle devam etti. Gösterilerin ardından sertifikalar dağıtıldı. Program, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak pastalarının kesilmesiyle sona erdi.  

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum