Mersinli balıkçılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına destek

Mersinli balıkçılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sarıyer açıklarında balıkçılarla çıktığı avda balık fiyatlarının halde artmasıyla ilgili sözlerine destek verdi. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat, "Cumhurbaşkanımız, Başkanımızın balık fiyatlarına el atması balıkçılar olarak bizi çok sevindirdi. Cumhurbaşkanımız ortadaki komisyoncuları kaldırırsa halkımız ucuz balık yer" dedi..

Mersinli balıkçılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına destek
Editör: Karamanca
04 Aralık 2016 - 07:04




Mersinli balıkçılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sarıyer açıklarında balıkçılarla çıktığı avda balık fiyatlarının halde artmasıyla ilgili sözlerine destek verdi. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat, "Cumhurbaşkanımız, Başkanımızın balık fiyatlarına el atması balıkçılar olarak bizi çok sevindirdi. Cumhurbaşkanımız ortadaki komisyoncuları kaldırırsa halkımız ucuz balık yer" dedi.
Av yasağının kalktığı günden bu yana Mersin’de balık tezgahları dolup taşarken, balık fiyatları da ucuzlamıştı. Ancak havaların soğuması ve yağmurun başlamasıyla birlikte denizden çıkan balık miktarı azalırken, fiyatlar da yükseldi. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat, şu anda Akdeniz’de barbunya, gümüş, levrek, istavrit, sardalye gibi çeşitlerin çıktığını belirterek, "Dışarıdan da bazen palamut ve hamsi geliyor. Şu an balık çeşitliliği ve satışlarımız çok iyi. Ancak son zamanlarda vatandaşlar fiyat konusunda biraz tepkili davranıyor. Tabi ne kadar da olsa halkın her kesimine yönelik balıklarımız mevcut. 5 liradan 20 liraya kadar balığımız var. Şu anda mercan 7 lira, çupra ebatlarına göre 8-15 lira, kefal var 5 lira, levrek var ebadına göre 10-15 lira" diye konuştu.

"Komisyoncular kaldırılırsa halkımız ucuz balık yer"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 gün önce Sarıyer açıklarında balıkçılarla çıktığı avda, balık fiyatlarıyla ilgili açıklama yapmasına sevindiklerini vurgulayan Polat, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, hatta artık Başkanımızın gerçekten buna el atması balıkçılar olarak bizi çok sevindirdi. Bunun halka yansıması için ortadan komisyoncuların çıkması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız komisyoncularla ilgili bir şey söylemedi ama belki onun üzerine bir proje düşünmesinden dolayı balık fiyatlarının düşmesiyle ilgili açıklama yaptı. Gerçekten şu anda komisyoncular arada olmasa vatandaşlarımız bayağı bir ucuza balık yer. Çünkü komisyoncu tekneden barbunyayı 2 liraya alıyor, biz de gidiyoruz ondan 7 liraya alıyoruz ve bizim de koyduğumuz farkla balık birden 10 lira oluyor. Teknecinin kazandığı paranın 4 katını komisyoncu kazanıyor. 2 liralık balık tezgaha geldiğinde 10 lira oluyor. Bu da ister istemez halkımızı etkiliyor. Cumhurbaşkanımız bu ortadaki komisyoncuları kaldırırsa halkımız ucuz balık yer. Başkanımız bunu nasıl yapar bilmiyorum ama Başkanımız tuttuğunu koparan bir insan, umarım inşallah buna daha da duyarlı olur, üzerine gider, bu ortadaki komisyoncular kalkar" şeklinde konuştu.
Kış ayına girilmesinin denizden çıkan balıkları da etkilediğini belirten Polat, “Havalar bozulunca tabi denizden çıkan balık azalır. En büyük sıkıntı da 11 ve 12. ayda ortaya çıkıyor. İster istemez balık fiyatları da artıyor. Bu artış ister istemez halkı incitiyor. Ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iyi ki var. O bu işin kökünü koparacak. Biz inanıyoruz Cumhurbaşkanımız tuttuğunu koparır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o günkü konuşmasında, "Ben tabi vatandaşlarıma da özellikle balık yeme noktasındaki bu kültürü tavsiye ederim. Balığı az yiyoruz. Kendilerinin de ifadesi o. ’Balık az yeniyor, tüketiliyor’ diyorlar. ’Aslında bizde balık fiyatları düşük’ diyorlar ama halde bu fiyatların arttığını da söylüyorlar. Bunu da özellikle böylece onların dilinden öğrenmiş olduk. Bazı sorunlarını da kendilerinden dinledik. Onu da hükümetimizle paylaşacağım" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum