Reklam

Erdemli'de 2 bin fidan dikildi

TEMA Vakfı Erdemli Temsilciliği, vakfın kuruluşunun 25. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gönüllülerle 2 bin fidan dikti..

Erdemli'de 2 bin fidan dikildi
Editör: Karamanca
30 Kasım 2016 - 10:30




TEMA Vakfı Erdemli Temsilciliği, vakfın kuruluşunun 25. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gönüllülerle 2 bin fidan dikti.
İlçeye bağlı Kösbucağı Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren TEMA Vakfı Erdemli Gönüllü Temsilcisi Haluk Gülle, ilçede 5 bin öğrenciye okullarında ’erozyonla mücadele’ konusunda eğitim verildiğini belirterek, yeni hedeflerini 20 bin olarak belirlediklerini söyledi.
TEMA gönüllüleri, Erdemli Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte 2 bin fidanın toprakla buluştuğunu ifade eden Gülle, "Çocuklarımıza, gençlerimize önce çevre ve orman varlıkları hakkında eğitim verdik. Kuru bilginin hiçbir işe yaramadığını, bilginin ancak hayata geçtiğinde bir faydasının olduğunu gördük. Bugün gönüllülerimiz yaşayarak öğreniyor, fidan dikiyor. Bu fidanlarla erozyonun önüne geçmek istiyoruz" dedi.
Gülle, "Her şey doğa için. Bizde doğanın bir parçasıyız. Doğanın bize ihtiyacı yok, bizim doğaya ihtiyacımız var. Onun için görevlerimizi, sorumluluğumuzu yerine getirmemiz lazım. Çocuklarımız burada toprağın can olduğunu öğrenecek. İnsanın da toprağın bir parçası olduğunu fidanları toprakla buluşturarak gerçek doğayı anlamaya çalışacaklar" diye konuştu.
Etkinliğe katılanlara hitaben konuşan Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik ise diklen fidanların geleceği teminat altına alacağını belirterek, "Siz çocuklarımız ve gençlerimiz yarınlarımızsınız. Sizlere daha iyi bir çevre kazandırabilmenin yolu ağaçlandırmadan ve toprağı muhafaza etmekten geçiyor. Bu çalışmayı sadece bir fidan dikimi olarak görmeyelim. Burada dikilen her fidan bizim için hava, su, yöre için ekmek, aş, geçim ve çocukların eğitimi demektir" şeklinde konuştu.
Gönüllüler, orman işletme müdürlüğü ekipleri, belediye ekipleri ve 150 öğrenci ile ağaçsız sahaya 2 bin fidan dikildi. Erdemli Belediyesi tarafından dikim etkinliğine katılanlara sıcak çorba ikram edildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum