Reklam

Tiyatrocu Münir Akça son yoluculuğuna uğurlandı

Türk tiyatrosunun usta ismi Münir Akça, son yolculuğuna uğurlandı..

Tiyatrocu Münir Akça son yoluculuğuna uğurlandı
Editör: Karamanca
28 Kasım 2016 - 10:34




Türk tiyatrosunun usta ismi Münir Akça, son yolculuğuna uğurlandı.
Ordu’daki evinde dün hayatını kaybeden usta oyuncu Münir Akça (65) için ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda (OBKT) tören düzenlendi. Münir Akça için düzenlenen törene katılan ailesi, sevenleri ve sanatçı dostları gözyaşı döktü.

Son kez sahneye konuldu
Tiyatro sanatçısı Münir Akça için OBKT sahnesinde düzenlenen törende usta sanatçının tabutu son kez sahneye konuldu. Törende Münir Akça’nın sahne arkadaşları birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. OBKT’deki tören, helallik alınması ve dua okunmasının ardından sona ererken Münir Akça’nın tabutu, cenaze namazının kılınması için Altınordu ilçesinde bulunan Orta Cami avlusuna götürüldü. Münir Akça’nın yakınları burada, gelen taziyeleri kabul etti.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından usta tiyatrocunun cenazesi Perşembe ilçesi Düz Mahalle’deki aile kabristanlığına götürülerek toprağa verildi.

Sanatçı dostları yalnız bırakmadı
Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Münir Akça’nın ölümü sahne arkadaşlarını yasa boğarken, dostları onu son gününde yalnız bırakmadı. Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu Şahin Ergüney, Münir Akça ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Münir Akça ile 35 yıllık bir dostlukları olduğunu dile getiren Ergüney, “Daima öğrenmeye hazır olan bir insandı. Çok sağlam, dolu dolu bir aktördü. Hem OBKT’de çok iyi oyunlarda oynadı hem de Bakırköy Şehir Tiyatroları’nda çok iyi oyunlarda oynadı. Çok iyi oyunlar yönetti ve oynarken de oynatırken de bir sözü nasıl söyleyeceğini bilerek oynar ve oynatırdı. Tiyatro onun için ne kadar tutku ise Ordu da onun için o kadar tutkuydu. Nur içinde yatsın bütün Orduluların başı sağ olsun” dedi.

“Adam gibi adamdı”
OBKT’nin emektar oyuncularından Osman Çakmak ise Münir Akça’nın dört dörtlük bir insan olduğunu söyledi. Münir Akça gibi insanlara ihtiyaç duyduklarını dile getiren Çakmak, “Bizim açımızdan yaş ne olursa olsun her ölüm erkendir. Münir ile biz 1970’li yıllardan bu yana tanışıyoruz. Beraber çok oyun oynadık. Tek kelime ile ifade etmek gerekirse Münir Akça, ‘adam gibi bir adamdır.’ Münir Akça gibi insanlara çok ihtiyacımız var” diye konuştu.
(DGN-SLH-HA-Y)


YORUMLAR

  • 0 Yorum