Reklam

Antalya'da OHAL kapsamında tutuklu sayısı bin 73 oldu

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya’da bin 73 kişinin tutuklandığı, bin 282 kişinin ise meslekten ihraç edildiği bildirildi..

Antalya'da OHAL kapsamında tutuklu sayısı bin 73 oldu
Editör: Karamanca
04 Kasım 2016 - 09:26




FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya’da bin 73 kişinin tutuklandığı, bin 282 kişinin ise meslekten ihraç edildiği bildirildi.
Antalya Valiliği OHAL bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, soruşturma kapsamında bin 73 kişinin tutuklandığı, 117 kişinin gözaltında olduğu, 462 kişinin ise halen firarda bulunduğu bildirildi. Açıklamada. 763’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere bin 220 kişinin serbest bırakıldığı bilgisi paylaşılırken, 643 kişinin görevden uzaklaştırılarak açığa alındığı, bin 282 kişinin ise meslekten ihraç edildiği, 20 kişinin emekliliğe sevk edildiği ve 186 kişinin göreve iade edildiği duyuruldu. Açıklamada ayrıca adli işlemlerin toplam sayısının 2 bin 975, idari işlemlerin toplam sayısının ise 2 bin 131 olduğu kaydedildi.
Antalya Valiliği, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Anayasayı ihlal”, “Cebir ve şiddet kullanarak TBMM’ni ortadan kaldırmaya veya TBMM’nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs”, “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik” suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettiği bilgisini de paylaştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum