Reklam

Türkiye Halter Federasyonu, Tamer Taşpınar ile yola devam dedi

Türkiye Halter Federasyonu genel kurulunda yapılan başkanlık seçiminde 138 delegenin oyunu alan Tamer Taşpınar yeniden başkanlığa seçildi..

Türkiye Halter Federasyonu, Tamer Taşpınar ile yola devam dedi
Editör: Karamanca
27 Ekim 2016 - 11:30




Türkiye Halter Federasyonu genel kurulunda yapılan başkanlık seçiminde 138 delegenin oyunu alan Tamer Taşpınar yeniden başkanlığa seçildi.
Ankara’da yapılan Türkiye Halter Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu ve Mali Kurulundaki başkanlık seçiminde mevcut başkan Tamer Taşpınar ile Ömer Öztürk yarıştı. 251 delegesi bulunan federasyonun 217 delegesi genel kurulda oy kullandı, 6 oy geçersiz sayıldı. Ömer Öztürk 73 oyda kalırken, 138 oy alan Tamer Taşpınar tekrardan başkanlığa seçildi.
Tekrardan başkan seçilen Taşpınar’ın yönetiminde, Mevlüt Ataseven, Bekir Altan, İlker Özkan, Alparslan Aras, Ahmet Tunç, Ümit Durak, Şenol Akkaya, Ramazan Arslantaş, Mustafa Bayram, Mehmet Atak, Taha Yalçın Özyılmaz, Edip Balcı, Eren Özdemir ve Mustafa Torumtay yer aldı.
Genel kurulda konuşan Tamer Taşpınar, son yıllarda Türk halterinin önemli başarılara imza attığını ifade ederek, “Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece başaramayacağımız bir şey yok. Türk halterinin bozulan imajını düzeltmek için yoğun gayret içerisine girdik. Şimdiki madalyalarımızın hepsi, temiz madalya. 2013 yılında doping kullanan sporcu sayımız 51 iken, bu rakam 2014 yılında 3, 2015 yılında ise sadece birdir. Bu bizim konuya ne kadar ciddi yaklaştığımızın kanıtıdır. Sporcularımız uluslararası arenada 2013 yılında 80 madalya kazanırken, bu rakam 2014 yılında 85, 2015’de 135 olmuştur. 2016 yılının bitmesine 3 ay kala toplam madalya sayımız 75’tir. Bu rakam yılsonuna kadar katılacağımız organizasyonlar sonrasında 100’ü aşacaktır. 2015 yılında Avrupa Halter Federasyonu yaptığı başarı değerlendirmesinde Türkiye’yi, kürsünün ikinci basamağına koydu. Kısaca Avrupa’nın halterdeki en iyi ikinci ülkesi konumundayız” diye konuştu.
“Sporu çok seven bir Cumhurbaşkanımıza rağmen istediğimiz noktada değiliz”
Sporu çok seven ve destek olan bir Cumhurbaşkanına sahip olduklarını kaydeden Taşpınar, “Sporu çok seven bir Cumhurbaşkanımıza rağmen istediğimiz noktada değiliz. Tokyo Olimpiyatları ile ilgili çalışma başladı ve yoğun bir şekilde devam ediyor. SHÇEK projelerimiz devam etmekte ve çok faydalanıyoruz. Malzeme yardımlarımız kulüp gözetmeksizin devam edecek. TOHM projesini en iyi yapan, uygulayan federasyonuz. Ankara, Gaziantep ve Konya’da yapmaktayız. Bu projeyi diğer illere de yayacağız. Çünkü çok faydasını gördük. Tesisleşmede iyi bir noktaya geldik. Antrenman salonlarımız boş duruyordu şimdi sporcularımız yer bulamıyor” şeklinde konuştu.
Ömer Öztürk ise, “Uzun yıllar Türk halterine hizmet ettim. Bir teknik adam olarak camiama görevimi yaptı. Halter son yıllarda başarısız döneme girdi. Biz emek verdik. Yıllarca verilen emekler işe yaramadı. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Camiada barışı sağlamak için aday olduk. Sorunları ve çözümleri biz biliyoruz. Antrenör olarak camianın yükünü üstleniyoruz. Yarışma sistemini değiştireceğiz. İlgi ve kaliteyi arttıracağız. Rio’da yaşadığımız şanssızlıkları yaşamayacağız. Sporları bıraktıktan sonra milli değerlerimizi kaybettik“ ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum