Ak Parti Karaman Teşkilatından Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Ak Parti Karaman teşkilatı yayımladığı mesajla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını

Ak Parti Karaman Teşkilatından Cumhuriyet Bayramı Mesajları
Editör: Karamanca
27 Ekim 2016 - 09:33




Ak Parti Karaman teşkilatı yayımladığı mesajla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. İl, merkez ilçe ve kadın kolları başkanları tarafından yayımlanan mesajlar şöyle;


AK Parti Karaman il Başkanı Nazmi Ünlü:


Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünde, aydınlık bir geleceğe ilham verecek şekilde milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz. 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. 


Bu milletin canı pahasına, büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatı, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket ederek Ülkemizi 15 Temmuz’da Fetö Terör örgütü darbecilerine teslim etmemişlerdir. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır.  AK Parti olarak bu milli şuur çizgisinde, hedeflerimizden biri olan 2023 hedefi ile Cumhuriyetimizin 100.yılına Hep Birlikte Yeni Türkiye’nin inşasını tamamlayarak gireceğiz.


Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden; şehit olan bütün vatan evlatlarını saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; kıymetli Karaman halkının Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.


AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca:


Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin 93. yılını büyük bir gurur ile kutluyoruz. İnanıyorum ki içinde bulunduğumuz bu gururu Cumhuriyetimizin 93. yılında olduğu gibi, çok daha güçlü bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 yıllarında da yaşayacağız.


Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta, Ülkemiz sadece bölgesel bir güç halinde kalmayıp, küresel bir güç haline gelmektedir. 
Milletçe 15 Temmuz ruhu gibi el birliği, gönül birliği ile çalışmalarımızı sürdürürsek çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke olmamızın önünde hiçbir engel kalmaz.
AK Parti olarak, birlik ve kardeşliğimizi bozmak üzerine hesap yapanlar, oyun kuranlar karşısında; nasıl bağımsızlık mücadelesinde omuz omuza vererek savaşmış, kazanmış ve kalkınmışsak bugünde aynı inançla omuz omuza vererek bu ülkenin kalkınması için çaba göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.


Bu tarihi gün dolayısıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımıza, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, tüm Karamanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.


AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy:


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünde herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.
Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz.  


İstiklal Harbi’nin bizzat Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından sevk ve idare edilmesi ile sonrasında Cumhuriyetin ilan edilmesi, ülkemizin kuruluş felsefesinde millet iradesinin temel teşkil ettiğinin en açık göstergesidir.
Yakın tarihimiz boyunca defalarca millet iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını gördük, yaşadık. Özellikle milli iradeye yapılan darbeler yoluyla, ülke olarak yürüyüşümüz ciddi oranda sekteye uğradı. Türkiye’nin son 15 yılda yaşadığı tecrübe, millet iradesinin en net hissedildiği, milletin yönetimi vesayetçi yapılardan devralmış olması nedeniyle de büyük bir önem taşımaktadır.
En son Cumhurbaşkanlığı seçiminin doğrudan millet oyuyla yapılmış olması, olumlu gelişmeleri taçlandırmıştır. Bununla birlikte, demokrasi kültürümüzü güçlendirmek adına daha kat edecek çok mesafemiz olduğunun farkındayız.


Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugün, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Bunda, son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrarın, tam bir hukuk devleti olma yolunda atılan köklü adımların da büyük payı olduğu muhakkaktır.  


Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.
Cumhuriyetimizin gurur verici başarıları, bizlere haklı olarak bu güveni vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyor; herkese selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum