Reklam

Karaman Gençlik Merkezi Üyeleri Konya'yı Gezdi

Karaman’da, Gençlik Merkezi üyesi 160 genç, “Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz” projesi

Karaman Gençlik Merkezi Üyeleri Konya'yı Gezdi
Editör: Karamanca
26 Ekim 2016 - 09:34




Karaman’da, Gençlik Merkezi üyesi 160 genç, “Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz” projesi kapsamında Konya’yı gezme fırsatı buldu.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel yönden çevre iller ile kendi il ve ilçelerini yakından tanıması, buralarda yaşayan akranları ile tanışması ve gençler ile diyaloğun arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen '' Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz '' projesi Karaman Gençlik Merkezi koordinesinde devam ediyor.


Gençlik Merkezi tarafından koordine edilen günü birlik gezi programı kapsamında 80 erkek 80 bayan olmak üzere toplam 160 gençlik merkezi üyesi Konya’yı gezme fırsatı buldu. Erkek ve bayan gruplarının farklı günlerde gezdiği programda öğrenciler Sille Antik Kenti, Mevlana ve Şems Türbesi, Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi gibi Konya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı buldular. Günü birlik gezilerle çevre illeri tanıma fırsatı bulduklarını ve görmedikleri çoğu yerleri gördüklerini belirten öğrenciler böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti.


Günü birlik gezilerin farklı illere düzenlenecek programlarla devam edeceğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen;” Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen bu önemli proje ile ilçelerde ve kırsal bölgelerde yaşayan yüzlerce gencimiz daha önce görmedikleri yerlere giderek oranın tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı buluyor. Projede yer almak isteyen öğrencilerimiz Gençlik Merkezimize uğrayarak geziler hakkında detaylı bilgi alabilirler" diye konuştu.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum