Reklam

Adana'daki orman yangını söndürüldü

Adana’nın Kozan ilçesinde dün akşam başlayan orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor..

Adana'daki orman yangını söndürüldü
Editör: Karamanca
26 Ekim 2016 - 08:28




Adana’nın Kozan ilçesinde dün akşam başlayan orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
İlçeye bağlı Turgutlu ve Andıl mahalleleri arasında bulunan kızılçam ormanlık alanda dün akşam saat 21.00 sıralarında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, aşırı rüzgar nedeniyle gece kontrol altına alınamadı. Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 3 helikopter sabahın ilk ışıkları ile havadan yangına müdahale ederken, karadan 27 arazöz, 13 su tankı, 11 hizmet aracı, 4 dozer, 200 orman işçisi, 25 teknik eleman ile jandarma ve köylülerin yardımı ile yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
Jandarma gece çevrede güvenlik alırken, yangının evlere sıçramaması için evlerin çevresinde arazözler ve su tankları hazır bekletilmişti. Köylüler yangının neden çıktığını bilmediklerini belirtirken, yaralanmalara ve zehirlenmelere karşı ambulanslar yangın yerinde hazır bekletildi.
Yangında 20 hektarlık alanın tahrip olduğu öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum