Pompeipolis'teki yürüyüş yolu çalışmasında sona gelindi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hayata geçirilen Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde Yürüyüş Yolu Projesi çalışmalarını yerinde inceledi..

Pompeipolis'teki yürüyüş yolu çalışmasında sona gelindi
Editör: Karamanca
25 Ekim 2016 - 08:38




Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hayata geçirilen Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde Yürüyüş Yolu Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.
Belediye meclis üyeleri ile birlikte Sütunlu Cadde Yürüyüş Yolunda yürüyüş yapan Tarhan, vatandaşlarla da sohbet etti. Soli sütunlarının olduğu alanda bölgenin tarihi yapısına uygun malzemeler kullanarak, düzenleme yaptıklarını ifade eden Tarhan, “Kazı alanının hemen yanında atıl olarak duran bu alanı Kültür Bakanlığı ile de görüşerek düzenleme yaptık. Çalışmalar tamamlandıktan sonra alan, hem insanların yürüyüş yapacakları bisiklete binip spor yapacakları bir yer hem de sosyal aktivitelerin sergileneceği bir alan haline gelecek” dedi.
"Soli Pompeipolis dünya mirası listesine girmeli"
Soli Pompiopolis harabelerinin yeterince bilinmediğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Biz halkımızı daha çok buralara çekerek daha bilinir ve tanınır kılmayı hedefliyoruz. Sütunların devamında liman alanı ile bağlantı yaparak Soli Pompiopolis’i dünyaya açmak istiyoruz. Bu konuda Unesco Dünya Mirası listesine sokmak için yaptığımız girişimlerde devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Soli Pompiopolis alanı Mezitlililerin en çok rağbet ettiği yer olacak” diye konuştu.
Soli Pompeiopolis kazı alanı yanında uygulamaya başlanan projede yürüyüş yolu, bisiklet yolu, sosyal etkinlik alanları olacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum